Joskus ottaa hattuun ja pahasti. Päivitin tässä juuri yhden nuoren oriin sivut. Tuijotelkaatten siis Savun Cultavauhtia. Kyllä, se ei varmaankaan geneettisesti voisi olla ruunikko, mutta minulla oli siitä silloin pakkomielle, joten se nyt on ruunikko. Koettakaa kestää.

Cultavauhdin isää olen hehkuttanut ties kuinka monesti ja se on sen ansainnut. Cultavauhti on oriin ensimmäinen jälkeläinen, toinen varsa on meillä kasvamassa. Se on myös emänsä, Vauhdittaren, ensimmäinen varsa. Emällä on jo kaksi muutakin varsaa, jotka aloittelevat uriaan.

Cultavauhti aloitti todella lupaavasti, ja ehdin jo povata, että tästä tulee uusi huippuori talliin isänsä tilalle. Ei, ei ja vielä kerran ei. Alamäki alkoi kolmivuotiskauden jälkeen, eikä loppua oikein näy. Ori ryssi Pikkupelmanninkin todella lahjakkaasti, eikä ole sen jälkeen parantanut lukuun ottamatta yhtä kakkosta ja yhtä nelosta.

Kyllä kyrsii. Asetin kyllä sille todella kovat odotukset, mutta kohtuumenestyskin olisi riittänyt. Mutta ei tämä. Keittää.