Tähän aina välillä törmäilee, ja aina se harmittaa: ravihevosen kalenteriin merkitään vain sijoitukset. Ei, se ei ole suinkaan lainvastaista, mutta se on vastoin yleistä käytäntöä ja pistää siksikin silmään. Ratsumaailmassahan tämä on jo tapa, kun laatuarvosteluja varten täytyy saada kasaan tietty määrä sijoituksia (ja niitä varten joutuu joskus kisaamaan useita satoja kisoja, antaisihan se jo vähän arveluttavan kuvan jos ne kaikki kisat listattaisiin...). Muistaakseni YLA:ssa myös tietty kisamääräkin riittää, mutta älkää lyökö vesilinnulla jos olen väärässä, en ole YLA:n toimintaa seurannut aikoihin.

Ravimaailmassa ylös otetaan säännönmukaisesti kuitenkin kaikki tulokset, olivat ne sitten hylkäyksiä tai voittoja. Tavat eivät ole mikään pakko, mutta rippunen realistisuutta pelissä on ehkä vain hyväksi välillä. Itse ainakin haluan katsoa kalenterista myös hevosen laukkaherkkyyttä ja kenties jopa ikäkausien vaikutusta.

Katsokoon kuka tahansa pitempään pyörineiden ravitallien sivuja: kyllä siellä näkyvät ihan kaikki startit. Olkaa tekin kilttejä ja listatkaa ne kaikki startit. Se on paljon kivempaa meille tyhmille vinettäjille, kuten minulle.