Blogini lukijakanta näyttänee olevan laajempi kuin arvelin, joten puhutaan sitten joskus asiaakin. Asia "Raveissa IRL & URL" lyhyesti käsiteltynä näyttäisi tällaiselta:

IRL:
Vaihe 1: Valmistaudut kuusi tuntia ja menet raviradalle (vaikka käsillä kävellen, jos et muuta keksi).
Vaihe 2: Maksat sisäänpääsymaksun ja ostat käsiohjelman (ja koetat nyyssiä lipun sen sijaan että antaisit sen tarkastajalle).
Vaihe 3: Etsit tiesi katsomoon/radan reunalle (huom. äärettömän vaikea vaihe, tässä tarvitset paljon apua - ota joku kiltti setä avuksesi).
Vaihe 4: Tutkailet käsiohjelmaa ja käyt mahdollisesti pistämässä pelin viriämään (ei siis jalkapallopeli tms. Kysy niiltä sediltä, kyllä ne auttavat).
Vaihe 5: Otat mukavan (tai vähemmän mukavan asennon) ja alat seurata lähtöjä (olettaen että saat mahdollisuuden).
Vaihe 6: Pläräät käsiohjelmaa läpi ja koetat seurata hevosia, jos vaan saat hallittua sen pirun käsiohjelman joka ei ikinä pysy niin kuin sen pitäisi (!). Ja jos kuvaat, jahtaat tietysti linssin läpi hevosia - epäonnistumisprosentti on tietysti korkealla, koska sormesi ovat joko jäässä tai sitten grillaannut elävältä.
Vaihe 7: Puudut istuskeluun/seisoskeluun ja käyt mahdollisesti syömässä/liikkumassa jotenkin, ellet ole aivan haltioissasi seuraamassa (tässä vaiheessa vaatteesi menevät tietysti pilalle ja korkokengistäsi katkeaa korko). Vaihtoehtoisesti saatat myös hermostua siihen edessä seilaavaan setään, joka luulee tietävänsä kaiken (älä huoli, niinhän se setä tietääkin).
Vaihe 8: Jos sinulla on tuttuja varikkoalueella, poikkeat sinnekin jossain vaiheessa (ja kaikki hevoset karkaavat sinun ansiostasi). Jos olet pelannut, laskeskelet varmaan välillä voittojasi (NOLLA! Olet tappiolla).
Vaihe 9: Jos olet pelannut, käyt hakemassa voittosi (jos niitä sait) ja lähdet kotiin. Jos et pelannut tai et voittanut, lähdet kotiin.Lähdet siis joka tapauksessa kotiin (koska muita vaihtoehtoja sinulle ei jää enää sen jälkeen kun menetit kasvosi veikkaamalla Pullapollea).

Kesto: Valmistautumisestasi, lähtöjen määrästä ja matkasta riippuen parista tunnista useampaan. Muista myös sähläysvara!

URL:
Vaihe 1: Avaat koneelta oikean sivun ja etsit sopivan kutsun (kyllä, se kuvake voi olla mikä tahansa niistä yhdestä internetin kuvakkeista).
Vaihe 2: Avaat sähköpostin (olettaen ettet unohda salasanaasi ennen sitä).
Vaihe 3: Tutkailet kutsua ja valitset lähtöihin sopivat hevoset (ja todennäköisesti ilmoitat ainakin yhden väärään lähtöön).
Vaihe 4: Kirjoitat sähköpostin valmiiksi ja mahdollisesti tarkistat sen (ja tässä vaiheessa painat jotakin ja joudut kirjoittamaan koko viestin uudestaan ja sekin menee pieleen).
Vaihe 5: Lähetät sähköpostin (paitsi että sähköpostipalvelin kaatuu ja joudut odottamaan monta tuntia).
Vaihe 6: Odottelet tulokset ja päivität ne sitten sivuille (niin, mille sivuille? Ethän sinä osaa edes tehdä sellaisia).

Kesto: Osallistumisten kirjoittaminen parista minuutista maksimissaan tuntiin (riippuen monestiko kirjoitat nimesi väärin - todennäköisesti aika monesti). Lisäksi tulosten odottelu keskimäärin parista päivästä pariin kuukauteen (ja muistat vielä joka päivä lähettää järjestäjälle vihaisen mailin tuloksien viipymisestä). Tulosten lisääminen parista minuutista vajaaseen sataan vuoteen (koska koneesi kaatuu kesken kaiken sen takia, ettet osaa käyttää sitä).

Ja mitä me tästä opimme?