Loppuvuodesta 2009 ja alkuvuodesta 2010 talliin syntyi taas kasvatteja syksyn tauon jälkeen. Myyntiin menneet menivät nopeasti kaupaksi, mutta tehtailin varsoja myös itselleni.

05.12. syntyi pitkästä aikaan talliimme myös lämminverivarsa, ori Mercury Smoke. Mercury on vähän kokeiluvarsa meille, emä ei oikein innostunut juoksemaan joten annan sille mahdollisuuden siitoksessa, ja isä on nuori ori, jonka kilpaura on vasta aluillaan. Mercurylle ei aseteta kovin isoja odotuksia, mutta osaa se ainakin suuntaa antaa emän mahdollisesta siitosmenestyksestä, jos sattuu pärjäämään. Emälle syntyy maaliskuussa seuraava varsa, se onkin sitten Long Conista, joten sille varsalle asetetaan jo kovemmat odotukset. Sitten emä saanee vähän aikaa laiduntaa ja katsotaan mitä jälkeä varsat alkavat tehdä, että kannattaako tammaa enää varsottaa.

Aivan joulun alla, 21.12. talliin syntyi orivarsa, jolle annettiin nimeksi Savun Ilias. Ilias syntyi lähinnä sukulinjojen säilyttämisen kannalta: halusin Eepoksesta itselleni varsan ja Eloveenasta meillä ei ollut myöskään yhtään varsaa. Tästäkin pitäisi ihan kelpovarsa tulla, ainakin toivotaan että se juoksee itselleen vähintään varusterahat takaisin.

Edellisenä päivänä talliin syntyi myös Krideä lainaten "uppopaistettu ranskis" tamma Chantal. Havahduin taas siihen, että hevonen (tässä tapauksessa emä) alkaa olla vanha ja omassa tallissa ei ole perillistä. Noh, ei kun töihin vaan ja Lokin Torréfierin luo visiitille. Sieltä saatiin ilmoille kaunokainen, rautias ranskalaistamma. Tälle on jo kovemmat odotukset, emä on jättänyt ihan kelvollisia juoksijoita. Tälle syntyy maaliskuussa vielä pikkuveli, ja sen jälkeen emä jäänee eläkkeelle.

Muiden kasvattejakin on eksynyt talliin oikein kivasti (jos ei liikaakin) ja keväämmällä tulee syntymään vielä muutamia tosi kivoja omia kasvatteja, joita odotan innolla, mm. aiemmin mainitun Chantalin puoliveli sekä myös Mercuryn puoliveli. Tyypilliseen tapaani teetättelen varsoja vähän hetken mielijohteesta, joten varsoja varmaan ehtii putkahdella vielä helmikuun puolella muutamia. Helmikuulle tosin syntyy kaksi kasvattia, mutta ne on tarkoitus saada myytyä johonkin.

Aiheesta hevosinfluenssaan. Kyseinen tauti riehui tallissamme, ja sen seurauksena kuoli muutamia vanhempia hevosia. Lenssu rantautui meille Kerystonin Kartanosta. Siinä vanhimpia (eli 2006/2007 syntyneitä, eiköhän se 3-4 irl vuotta ole ihan tarpeeksi virtuaalihevosellekin) tappaessa tuli kyllä huomattua, että ei ole aina minullakaan ollut kaikki sahajauhot päässä vielä silloin. Nyt on jo (ainakin toivon mukaan) vähän realistisempaa meininkiä hevosten saralla. Pikkuhiljaa olen pyrkinyt myös kiinnittämään huomiota värien periytymiseen ainakin jossain määrin.