Edellisten lähtöjen tapaan (lue edellisten lähtöjen selostukset) aurinko vasta pilkisteli pilvien lomasta, mutta Magnetie saattoi ainakin hymyillä radan hyvän kunnon ansiosta, joskaan ei poniensa saavuttaman menestyksen vuoksi. Kakkoslähdössä oli vain kymmenen ponia, mutta väki oli selvästi täpinöissään, kun ponit ravasivat esittelyyn. Magnetie pureskeli kynsiään tavoistaan poiketen ja tuijotti mietteliäänä kahta peräkkäin ravaavaa poniaan.

"Kyllä Karen tulee ja voittaa tämänkin", Peppi virnisteli Magnetielle itsevarmasti, saaden osakseen julman mulkaisun. "Se häviäisi meidän kolmivuotiaillekin", Magnetie ärähti. Alkoi ainainen häviäminen kotiradalla jo käydä kunnialle, etenkin kun kyseessä oli Peppi.

"Noh noh, lapset lapset, olkaas kiltisti", Kride komensi tiukasti saaden nyt osakseen kaksi synkeää mulkaisua. Sitten Magnetie pudisteli päätään ja meni komentelemaan varikkohenkilöstöä kehtaamatta jäädä katsomaan lähtöä. Rata oli tänään nopea, mutta omat ponit eivät tuntuneet pärjäävän niin hyvin kuin olisi voinut olettaa - ja Peppi... Argh.

Kolmoslähtö jouduttiin heti uusimaan, kun Ulrike F aiheutti jotakin hämminkiä, mutta toisella kerralla ponit pääsivät lähtemään onnistuneesti matkaan. Karen SGR otti keulat erittäin mallikkaasti, mutta tuli heti takasuoralla jyrätyksi, kun MF Sollys ja Dekoration ottivat mittaa toisistaan. Niiden perässä tuli tiukasti Saleema, joka peesaili etusuoralle asti kilpailevaa kaksikkoa ja sen vierellä Ann-Marie TUM. Etusuoralla alkoikin sitten tapahtua. Siihen asti rauhassa juossut Ann-Marie TUM haparoi, ja Saleema sai tilaa. Takakaarteessa käytiin kovaa kamppailua kärkipaikasta MF Sollysin ja Dekorationin kesken, mutta takasuoran loppuun tultaessa Saleema suorastaan lensi kaksikon ohi. Hosuli Luned laukkasi pahasti neljänneltä sijalta ja tippui kauas kärjen taakse. Saleema sai juosta takasuoralla rauhassa voittoon. Onnittelut!

Lähdössä neljä, ryhmä yksi, oli kahdeksan ponia. Kaikkiaan lähtöön ilmoittautui 18 ponia, joten ryhmät saatiin suhteellisen nätisti jaettua ennätyksen mukaan. Ensimmäiseen ryhmään tuli ennätysten perusteella hiukan isompi hajonta, mutta radan hyvän kunnon johdosta olivat myös hitaampien ponien omistajat luottavaisia. Demonin Sorel totesikin (kolmoslähdön voittajan omistaja), että uskoi neloslähdössä nähtävän yhtä kovaa vauhtia ja mahdollisesti yllättäviäkin tuloksia.

Ykkösryhmä pääsi heti liikkeelle, ja kärkeen ampaisi kaksikko Onnelan Portlov ja Hej På Dig. Peppi näytti nyrpeältä, kun Vanessa Dreow ei vienytkään kärkipaikkaa, mutta totesi luottavaisesti että se voisi vielä nousta takajoukoista. Lähdön nopeimmat ponit kirittivät myös hitaampia kovempaan vauhtiin, ja etusuoralle tultaessa osa katsojista jo pudisteli päätään. Meno oli jo hiukan turhan kovaakin. Kärkiponit tuntuivatkin hiukan hyytyvän, ja siihen asti hitaasti kauemmas jäänyt jälkijoukko alkoi saavuttaa kärkeä. Takasuoralla kärkeen pääsi Cresendo's Almira, jonka taakse Onnelan Portlov jäi peesailemaan. Käännyttäessä etusuoralle Surpass Kiin tuli kolmatta rataa ja pakotti Cresendo's Almiran ja Onnelan Portlovin kovaan kamppailuun voittajasta. Katsomo pidätti hengitystään jännityksestä, kun kolme ponia ravasi rinta rinnan kohti maalia.

"Eeeiiii", kuului katsomosta kirouksien ohella kun Onnelan Portlov sortui laukalle. Veikkaajaparkojen rahat... Nyt oli kyse enää Cresendo's Almiran ja Surpass Kiinin kiihkeästä kamppailusta, JM Pernilla oli jo varmistanut kolmannen sijansa Portlovin laukattua. Kaksi ruunikkoa ponia kamppaili maalilinjalle asti, mutta Surpass Kiin onnistui viemään juuri ja juuri voittorahat. Onnittelut!

Neloslähdön kakkosryhmässä juoksi kymmenen melko tasavertaista ponia, joten veikkaajien ilmeet olivatkin erittäin mietteliäät heidän tutkaillessaan ponien lämmitystä. Magnetie mietti kovasti Kauniisti Ajatellun veikkaamista, sillä tamma oli vaikuttanut hiukan vaisulta aamulla. Yaron Stella sen sijaan oli tuntunut hiitissä erittäin hyvältä, ja näytti tänään melko tasaiselta. "Kokemus vai tämänhetkinen vaikutelma?" Magnetie kysyi Krideltä. Kride mutisi vastaukseksi jotain epämääräistä siitä, kuinka Magnustin pitäisi päättää asiasta itse. Magnetie tuhahti ja meni takaisin rääkkäämään Peppiä. "Ei tule nyt sinulle voittoa, siun ponit laukkaa kanssa lämmityksessä", Magnetie totesi. Peppi irvisti rumasti. "Sinun ponit on kolmijalkaisia köntyksiä."

Magnetien teki mieli hutaista, joten hän lähti suosiolla takaisin aidanpieleen tuijottamaan. Esittely kutsuttiin viimein esiin, ja ponit ravasivat (tai no, Kauniisti Ajateltu laukkaili...) hiljakseen lähtöpaikalle. "Ei se voita", Magnetie mutisi itsekseen.

Yllättäen Kauniisti Ajateltu otti kuitenkin hetkeksi kärkipaikan itselleen. Se saikin mennä suvereenisti kärjessä koko ensimmäisen kierroksen, vasta takasuoralle tultaessa muut ponit ottivat sen kiinni saaden Magnetien huokaisemaan raskaasti. "Kohta Stella laukkaa tai muuten vain sammuu radalle, penteleen konit", Magnetie manasi Kridelle ja sai osakseen korvapuustin.

"Nyt nokka tukkoon, katso nyt, se on kolmantena", Kride komensi ja sai Magnetien katsomaan radalle. "Ohhoh..."

Takakaarteessa Linar Noka kuitenkin jyräsi kolmatta rataa kärkeen Joakim ja Knockout perässään. Stella piti tiukasti neljännen paikan hallinnassaan, mutta siitä ei ollut mitään vastusta kärkikolmikolle. Linar Noka keräsi etumatkaa ja ravasi voittoon selvästi. Hetken aikaa näytti siltä, että Linar Noka yritti lähteä ryöstämään, mutta kuski sai onneksi ponin hallintaansa, ja niin ponipreppilähdöt saatiin päätökseensä. Enää olivat jäljellä vain peitsarilähdöt.

Kutsu: http://einherji.net/savitaival/ravit/bponiprepit2009.htm