Jälleen kerran virtuaalisen ratsumaailman kattojärjestö Virtuaalinen ratsastajainliitto (VRL) saa kokea kolhuja. Tähän asti VRL on päässyt majailemaan ilmeisesti suhteellisen halvalla hinnalla, mutta mikään ei näemmä kestä ikuisesti. VRL vie liikaa resursseja sivutilan tarjoajalta ja on aika siirtyä jälleen kerran uuteen kauteen. Tällä kertaa VRL joutunee hankkimaan tilan maksullisena, jolle kertyisi hintaa vähintäänkin 300 euroa. Kaikkihan toki tietävät, ettei VRL ole mikään pienen pieni laitos kaikkine jaoksineen.

Pahoittelen myös jo valmiiksi mahdollisia asiavirheitä, pelkkänä sivustaseuraajana minulla ei ole mielettömästi varsinaista tietoa asiasta ja toivoisinkin, että viisaammat tulevat tarvittaessa korjaamaan pahimpia virheitäni. Tekstin voinee kuitenkin rinnastaa pelkkään jauhantaan, joten älkää vetäkö hernettä nenään älkääkä etenkään kasvimaata ja kasvihuonetta yhtä aikaa. Se voisi sattua.

Kuitenkin, palatakseni asiaan. Lähinnä minua jäi ihmetyttämään asiassa se, kuinka jotkut tuntuvat olettavan kaikkien asioiden heti muuttuvan maksullisuuden kautta. Linja "maksan vain, jos sivut alkavat toimia paremmin" (tai jotain muuta vastaavaa) tuntui minusta vähän turhalta kitinältä etenkin verrattuna siihen, että ylimääräiseksi mahdollisesti jäävän rahan käyttö hallituksen virkistystoimintaan sai varsin kielteisen vastaanoton. Hyvä on, jos et käytä VRL:n palveluja, ei sinulla ole mitään kunnon syytä. Useimmat tai liki kaikki virtuaaliratsuharrastajat kuitenkin joutuvat käyttämään VRL:n tarjoamia palveluja jossain vaiheessa harrastustaan. Haluaisin nähdä sen tosiasian, että kun VRL palaa, nämä "ketään ei kiinnosta VRL:n lopettaminen, se on vaan hyvä juttu"-tyypit oikeasti osoittaisivat väitteensä todeksi ja jättäisivät VRL:n omaan arvoonsa. Saas nähdä.

Ainahan VRL on saanut lokaa niskaansa ja etenkin sen taustahenkilöt. Useimmat viat ja ongelmat syydetään yksittäisten ihmisten niskaan samoin kuin "tämä ei toimi ja tätä ei ole tehty ja tuossa on väärää tietoa" -saarnat. Harvat tuntuvat viitsivän ajatella, ettei virtuaaliharrastus ole vielä tietääkseni kenenkään leipätyö. Sen sijaan että ylläpitäjät voisivat saada tienestejä virtuaaliharrastuksesta, heidän pitää etsiä elantonsa muualta - ja VRL kaiken lisäksi maksoi jo nykyiselläänkin. Onpa siis kerrassaan väärin, että ylimääräiset rahat käytettäisiin hallituksen virkistystoimintaan. Työtä vain, hallitus. Ette te kaipaa mitään muuta..?

Mitä puolestaan tulee jaosten ynnä muiden eriyttämiseen, pieni järjenpoikanen takaraivossakin jo sanoo EI erittäin painokkaasti. Se ei tule toimimaan: nykyiset jäsenmäärät ja kilpailuttamismäärät kaataisivat yksittäisten ihmisten niskaan aivan liikaa työtä, jos haluttaisiin pitää nykyiset toiminnot. Lisäksi, jos ihmisillä ei ole pitkäjänteisyyttä panostaa toimintaan, ei myöskään ryhmätyöskentelystä tulisi mitään.

Silti, jos mietitään VRL:a nykyisellään voidaan todeta ettei laitos ole kokonaan epäonnistunut. Sen voi todeta jo siitä, kuinka monet ihmiset käyttävät sitä liki päivittäin. Pitänee minunkin katsoa peiliin. Ihmiset tarvitsevat sitä.

Niin, ja loppukaneetiksi voin väittää sen verran, että itse olen valmis osallistumaan VRL:n kuluihin. Kyllä, olen raviharrastaja henkeen ja vereen eikä minulla ole sen kummempaa tekemistä VRL:n kanssa. Minä en siis kuole siihen, jos laitos kaatuisi lopullisesti. Yhteinen hyvä kuitenkin ajaa joskus kummallisiin tekoihin. Kenties sinäkin vielä?