Miten tulla virtuaalijulkkikseksi? Tätä kysymystä kysyttiin hevostalli.netin virtuaalipuolella. Vastausten kirjo on tähän mennessä ollut aika helposti tiivistettävissä:

- paljon aikaa ja kärsivällisyyttä

- hieno ja omaperäinen talli, menestyneet hevoset

- esillä oleminen

- katu-uskottavuus

- ole ystävällinen ja avulias, anna kasvateille mukaan kuvat, kisaa ihmisille ilmaiseksi, tee hienoja ulkoasuja

Näillä nyt ainakin pääsee alkuun, kannattaa tosin kurkata myös Ginin "Kahdeksan vinkkiä virtuaalimenestykseen". Kuuluisuus ei tule yhdessä yössä, se on fakta. Nykyään julkisuuteen on myös paljon vaikeampi päästä: jos kuuluisuus seuraisi menestyneistä hevosista, olisi iso kasa talleja kuuluisia (jolloin kukaan ei oikeastaan olisikaan enää kunnolla kuuluisa).

Julkisuutta saavat tietenkin ihmiset, jotka ovat paljon esillä. Heillä on erittäin todennäköisesti paljon hevosia, sillä he ovat julkisuudessa myös jalostukseen tarjoamiensa hevosten tai myymiensä varsojen kautta. Usein asiaan vaikuttaa myös se, kuinka kauan on harrastanut virtuaalihevostelua: pitkään mukana ollut voi tulla laukomaan rajumpia mielipiteitään helpommin, koska hänellä on katu-uskottavuutta menneisyyden tuntemisensa ansiosta. Ihan kuin vanhempi neuvoisi lapsia: hänen ei edes tarvitse olla oikeassa, että häntä kuunneltaisiin.

Menestyminen on jokseenkin sidonnaista tallin hevosten menestykseen, mutta myös vähemmälläkin pääsee esille. On vain oltava aktiivinen ja esiteltävä talliaan/hevosiaan joka käänteessä. Tämän ilmiön huomaa helposti hevostalli.netissä: esimerkiksi ravitallien saralla Salaisuus on siellä tuttu monille, mutta varsinaisten ravi-ihmisten parissa jotkut eivät ole koko tallista kuulleetkaan.

Omaperäisyys on tietenkin valttikortti. Joillakin tuntuu vain tämä omaperäisyys menevän jo aika kaukaa haetuksi. Omaperäisyys ei välttämättä ole sama asia, kuin mahdollisimman kummallinen. Se voi aivan hyvin olla pienistäkin asioista kiinni, eikä sen tarvitse tarkoittaa urpoja hevostennimiä ja vähintäänkin arveluttavia tallitekstejä. Totta kai massa tylsistyttää, ja uutta on pakko keksiä, mutta totuus on sekin, että virtuaalimaailmassa ajatuksia lainataan muilta ja kohta se uusi hieno idea onkin osa massaa.

Positiivinen julkisuus ei kuitenkaan ole ainoa julkisuus, jota tavoitellaan.
Jotkut saavat huomiota haukkumalla ja mollaamalla toisia. Pääasia että saadaan sitä julkisuutta, keinoista viis! Mitä enemmän ihmisiä saadaan loukattua, ja mitä enemmän kiistoja saadaan aikaan, sen parempi.