Ei nyt varsinaisesti liity mitenkään blogaamiseeni, mutta tästäkin on mukava turista, vaikka askellaji onkin eri. Etenkin nyt, kun alan hiljalleen ymmärtääkin jotain laukkojen päälle, alkaa laukkamaailmakin kiehtoa entistä enemmän. Pitäisi tosin varmaan vielä kysellä joltain laukkaharrastajilta vielä ties mitä, mutta ehkä sitä hiljalleen mennään oikeampaan suuntaan.

Stern CTB on pisimpään omistuksessani ollut laukkaaja. Tällä hetkellä se on juossut allowancessa, mutta kunhan siitä saadaan tulosta, on toiveissa päästä kokeilemaan korkeampiakin tasoja. Vähän jähmeitä juoksuja teki etenkin kesällä, mutta ehkä vire olisi nyt tauolta palatessa parempi?

Dont Stop Me Now xx on Bountifull Shadesta saatu hieno tamma. Kisailee myös allowancessa, ja toivon mukaan pääsisi pian seuraavalle tasolle. Viimeisimmät startit eivät ole antaneet parasta kuvaa, mutta ehkä se vielä kohentaa.

RMS' Curse Of Raise pääsi aloittelemaan vasta kolmivuotiskaudella, ja tahkoaa nyt maidenia läpi. Ensin tuli kymmenes sija, mutta seuraavassa päästiin jo kolmanteen, joten ehkäpä piankin Curse näyttää voimansa.

Vigilant of Shade puolestaan juoksi kolmanneksi kaksi kertaa peräjälkeen, ehkäpä kohta sieltäkin löytyy se terävin kärki. Ainakin sukujuurien perusteella odottaisin tältä paljon (i. Magorian of Avalon, e. Abelia CTB), mutta eihän sitä ikinä tiedä. 

Mitä laukkoihin tulee, minä en tajua niistä läheskään kaikkea oleellista, mutta yritän kovasti opiskella. Laji on tarpeeksi lähellä raveja, jotta minä ymmärrän siitä edes vähän, ja samalla jotenkin kiehtovaa kaikessa salaperäisyydessäänkin. Laukkapiireissä liikkuu paljon käsittämättömiltä kuulostavia käsitteitä, joiden vierasperäisyys tuntuu ärsyttävän ihmisiä. Yksinkertainen syy termien käyttöön on kuitenkin nähtävissä jo Suomesta: laukkakisoja ei järjestetä Suomen mantereella.

Kunhan termeistä ja muista matkaan tulevista mutkista selviää, laukat vaikuttavat kuitenkin ehdottomasti tutustumisen arvoiselta lajilta. Katsotaan, mihin tämä polku minua johtaa.