Virtuaaliharrastus on oikeastaan aika lailla arkipäiväistä touhua. Jos et tee tänään sitä asiaa mikä sinun piti tehdä, ei se ole huomennakaan tehty (ellei joku tee sitä sinun puolestasi). Suomeksi sanottuna: jos et tee mitään, ei myöskään tapahdu mitään. Harva virtuaalitalleilijakaan pääsee enää kovin usein lepäämään laakereillaan.

Välillä täytyy esimerkiksi ostaa uusia hevosia, kun vanhat ovat liian väsyneitä paapomiseesi ja päättävät sinun suosiollisella avustuksellasi poistua virtuaalimaailman elävienkartalta kuolleidenkartalle (älä kysy, missä kartat ovat - en kerro). Sanallisen tuotantosi on oltava vähintäänkin ymmärrettävää, jos aiot todellakin saada sen hevosen. Ostotarjoukset tai tilanteesta riippuen "lainaustarjoukset" voivat olla varsin lyhyitä ("Lähtisikö meille?") tai varsin pitkiä (sisältäen mm. tulevaisuudensuunnitelmia, sivu- ja kilpailunäytöt sekä hevosen yleistä ihkutusta ynnä muuta liirumlaarumia). Yleensä tämä on suoraan verrannollinen siihen, missä teet tarjouksen. Hevostalli.netin virtuaalitallit-foorumissa teet kilometrin pituisen tarjouksen ja saat usein vastauksen "harkitaan"  sekä joudut odottelemaan pari päivää vastausta. Ravilistalla teet lyhyen tarjouksen ja todennäköisesti saat hevosen heti kun myyjä ehtii paikalle (ellei muita innokkaita ostajia ilmesty paikalle ennen sitä). Toki poikkeuksiakin löytyy.

Tehdessäsi tarjousta hevosesta saat hyvän tekosyyn ihailla tai tuskailla sähköpostin kirjoittamistaitojasi. Kilpailukalenterin pituus kun riippuu aivan siitä, montako sähköpostia olet saanut kirjoitettua ja lähetettyä. Joissain tapauksissa kyseeseen voi myös tulla lomake, jossa pääset sentään hiukan helpommalla - paitsi jos hävität sivun osoitteen, jossa kutsu oli. Nämä vaikuttavat kuitenkin jonkin verran ostotarjouksesi vaikuttavuuteen: jos sinulla on ollut hevonen kaksi vuotta ja sillä on kaksi kilpailua takanaan, voit olla varsin varma siitä, että sinua on vähän hankalampi uskoa lupaillessasi aktiivista kilpailu-uraa.

Toisinaan saat myös nokillesi, jos sivusi näyttävät olevan täyttä hepreaa. Yleinen koodisotku ei ole omiaan herättämään positiivisia mielikuvia. Paljoa ei vaadita, mutta japanilaiset kenguruponit eivät ole suinkaan paras idea sivuilla hyppiviksi elementeiksi (elleivät kaikki sattumalta ole japanilaisten kenguruponien faneja?). Pääsee yllättävän pitkälle, jos osaa rivinvaihtokoodin, linkityksen ja ymmärtää hiukan tärkeimpien koodien päälle.

Saatat jopa joutua kilpailemaan hevosesta, jos huono tuuri käy. Tällöin kannattaa toivoa, että omistajan päässä pimahtaa ja hän myy hevosen sinulle. On kuitenkin vähän turha toivo, jos tallisi on perustettu viikko sitten ja toisen tarjoajan talli on ollut pystyssä useamman vuoden ja kerännyt menestystä siitäkin edestä kaikille hevosilleen. Ikävä kyllä ihmiset haluavat ainakin alitajuntaisesti menestyä - ja virtuaalitalleilussahan siitä on tavallaan perimmältään kyse (tosin tähän voi lisätä vessaharjahevoshuumorin ynnä muun, joten periaatteessa se on vain yksi perusasia).

Lyhyen, mutta kauniin virtesi tai pitemmän, mutta kattavamman virtesi jälkeen pääset joko pettymään hevosen mennessä jonkun muun virtuaalitodellisuutta kaunistuttamaan tai vaihtoehtoisesti tekemään sivuja. Tätä vaihetta käsittelemme seuraavassa osassa Virtuaaliraviharrastuksen arkea.