Kilpailunjärjestäjä saa usein todeta mailiinsa saapuneen monta väärin ilmoitettua hevosta. Milloin on ylimääräinen tagi, milloin se puuttuu, on muuten väärin tai milloin on koko osallistuminen pielessä. Järjestäjällä on usein vaihtoehtoina hiusten repiminen ja raivoaminen tai tyytyminen osaansa ja sen lisäksi vielä valittavana osallistumisten hylkääminen tai osallistumisten korjaaminen.

Todennäköisesti kaikki, jotka ovat kilpailleet ovat törmänneet vähän kaikkiin vaihtoehtoihin, mitä tarjosin edellä (tuskinpa kukaan on ilmoittautunut aina täysin oikein). Pari kertaa on kutsusivulla lukenut varsin tyylikkäästi jotain tyyliin "Pölkkypäät opetelkaa lukemaan osallistumisohjeet!" paksunnettuna, alleviivattuna, kursivoituna, vähintään fonttikoolla 16 ja kirkuvan punaisena. Tai vähintäänkin ainakin siihen suuntaan.

Toisinaan kutsusivulla on huomautettu, että osallistumisiin saisi olla vähän lisää tarkkuutta, mutta osallistujat on silti lisätty, vaikka osallistumisessa olisi ollut jotain pientä häikkää. Yleensä silloin myös mailiin voi tulla viesti "osallistumisestasi puuttui tämä tagi, mutta olet mukana." Joskus taas järjestäjä on tyynesti vain lisännyt virheelliset osallistumiset korjattuna, eikä ole viitsinyt huomautella sen kummemmin asiasta.

Puutteellisista osallistumisesta saattaa lähteä paluumailia korjauspyynnöllä tai sitten vain karu hylkäys, riippuu hiukan yleensä järjestäjän valitsemasta linjasta tai mielialasta. Tekijöitä on monia.

Onko sitten osallistujalla oikeutta valittaa?
Oletusarvoisesti ei tietenkään. Osallistujanhan täytyy vaikka keskiyöllä työpäivän jälkeenkin osata lukea kutsu väärin ja huomata ne tagit, jotka voivat olla piilossa kutsuntekijän huolimattomuuden takia. Lisäksi tietysti tosiaan osallistujan pitäisi lukea se kutsu läpi. Se vain on niin helppoa tottua ilmoittautumaan samalla kaavalla, ja jättää huomiotta se yksi eriävä tagi.

Toisaalta taas ei ole oikein, että haukutaan toisia pölkkypäiksi (tai joksikin muuksi sensuroiduksi) vain sen perusteella että yksi tagi on vähän väärin tai puuttuu. Tässä vaiheessa voisi jo katsoa vähän kilpailukeskeisen kulttuurin piikkiinkin kyseistä asiaa. Ihmiset turtuvat tekemään asioita tietyllä tavalla, ja jos siellä nyt on vaikka br-tagiin ilmestynyt xhtml:n vaatima /-merkki tai vastapainoisesti li-tagi, saattaa ihminen aivan hyvin kirjoittaa sinne tottuneesti sen vanhan taginkin, vaikka olisivat kutsusta oikein lukeneetkin.

Hajamielisyyttä vai kilpailunjärjestäjän julmaa rääkkäämistä?