Vipky-kokous 10.01.2009 noin klo 18.00 – 20.00


Paikalla: Shanway, Hessi VR, Pokeri, Hanna, Kathy, Unicorn, Magnetie
Pöytäkirjan kirjoittaja: MagnetieAluksi odoteltiin vähän aikaa, josko väkeä tulisi lisää ja päätettiin sitten aloittaa kokous. Aluksi näytettiin pieni kooste Vipkyn (Virtuaalipeitsareiden kannatusyhdistys) toiminnasta ja käytiin läpi paikalla olevien kysymyksiä. Vipky siis tarjoaa peitsariraveja (avoimet ja PCR-sarjat), laatuarvostelun (tilaisuuksia kaksi kertaa vuodessa), virtuaalisten peitsariennätysten listauksen, rankingin yms.

PCR-sarjassa on mahdollisuus kilpailla kolmella tasolla (aloittelijasarja, keskisarja (alempi ja ylempi keskisarja) ja mestarisarja). Suuntaa antavat sarjamääritykset alla:

Aloittelijasarjaan oikeutetut:
 - aloittelevat / jompaa kumpaan keskisarjaan oikeutetut rutiinia keräävät
 - voittosumma enintään 15 000ve

Keskisarjaan oikeutetut:
 - alempi keskisarja
    - alle p.14,9 -aikaiset, yli 15 000ve
    - ylempään keskisarjaan oikeutetut rutiinia keräävät

 - ylempi keskisarja
     - alle p.11,9 -aikaiset, yli 40 000ve - mestarisarjaan kuuluvat rutiinia keräävät

Mestarisarjaan oikeutetut:
 - p.09,9 tai alle, voittosumma vähintään 60 000ve

Mikäli sattuu tilanne, että esimerkiksi ennätys on liian kova aloittelijasarjaan, mutta voittosumma ei ylitä vaadittua rajaa, on tarjolla nousukaslähtöjä tietyin väliajoin. Nousukaslähdöt tarjoavat ”passin”
ylemmälle tasolle. Rahaa voi hakea myös tavallisista lähdöistä, eli peitsari on oikeutettu kilpailemaan samaan aikaan sekä PCR-sarjoissa että avoimissa sarjoissa.


Paikalla olleiden toiveissa oli, että laaditaan jonkin sortin aikaopas ja annetaan myös muuta tietoa peitsareista. Tallilistalle pääsee, kuten chatissa mainittiinkin, vaikka tallissa olisi vain yksi peitsari.

Kilpailujen suhteen päätettiin alustavasti, että esimerkiksi viikonloppuisin voi järjestää suurempirahaisia lähtöjä (V75-lähtöjen tapaan) ja arvokilpailut. Sovittiin, että PCR-sarjoista keskustellaan vielä tarkemmin seuraavan päivän kokouksessa, kun paikalla on enemmän ihmisiä.

Arvokilpailuja tullaan järjestämään myös erityisesti nuoret peitsarit huomioiden, ja tilanteen myöhemmin mahdollisesti salliessa myös ikäluokkakilpailuja.

Kalenteriin hyväksytään yhdet ravit päivässä, koska peitsareita ei vielä ole läheskään niin paljon ja samalla pyritään hillitsemään suuren mestarisarjassa kilpailevan peitsarimäärän syntymistä. Kutsu hyväksytään myös, vaikka mukana olisi vain yksi lähtö peitsareille (peitsarien nykytilanteen johdosta) ja ne voivat olla minkä tahansa muunkin järjestön alaisia, ja myös niistä tulee yhtä lailla Vipkyn rankingpisteitä.