Jatkamme nyt sarjablogaukseni parissa, jossa vuoroon saapuu tilanne hevosen tullessa myydyksi. Pääasiallisesti myyntitilanne päättyy ostajan kannalta kahteen vaihtoehtoiseen mahdollisuuteen: joko saat hevosen, tai sitten et saa sitä.

Pettymys - hevonen ei ole sinun
Ennemmin tai myöhemmin jokainen kohtaa myös kielteisen vastauksen ostotilanteessa. Kohdatessasi erittäin julman kieltosanan (kyseessä siis sana "Ei", jonka varmasti jokainen on jossain vaiheessa elämäänsä kuullut ellei ole kasvanut porunpakaattien keskellä) voit reagoida varsin monella tapaa. Tämä on usein sidoksissa siihen, miten kovasti olet hevosta halunnut.

Voit esimerkiksi tyytyä vain kohauttamaan olkiasi. Maailmasi ei tarvitse kaatua yhden virtuaalihevosen takia. Pieni pettymyskään ei ole kiellettyä, etenkin jos sinusta siltä tuntuu. Jos taas hyvä tuuri käy, voit olla jopa onnellinen siitä, ettet saanut kyseistä hevosta. Ja jos tämäkään kevyehkö tunneskaala ei riitä, voit kehitellä itsellesi ikuisen vihasuhteen kyseistä virtuaaliharrastajaa X kohtaan. Voit pyrkiä mustamaalaamaan kyseistä henkilöä jokaiselle ihmiselle seuraavan sadan vuoden ajan ja pilata hänen päivänsä aina kuin mahdollista. Fiksuus tämän edellä mainitun asian suhteen jääköön tosin jokaisen mietittäväksi.

Riemunkiljahdus - hevonen on sinun
Iik! Apua! Hohhoijaa... Miten tässä nyt näin kävi? Kymmenen kilometrin mittainen ostotarjouksesi tuotti sinulle sen Ainoan Oikean Vastauksen. Kuusijalkainen ja kolmipäinen Hirnuja-Heikki päätyi sinun nimiisi. Nyt sinun täytyy tehdä sille sivut ja kuluttaa sen parissa vähintäänkin tunti elämästäsi, jos aiot oikeasti olla lupaustesi mittainen.

Sinun täytyy laajentaa virtuaalitodellisuuttasi käsittämään yksi uusi hevonen, joten seuraa erittäin hankala työtehtävä. Sinun on raikattava aikaa tehdä hevoselle sivut. Kuulostaa pahalta, eikö (paitsi ellet satu olemaan nettifriikki jolla ei ole ikinä muuta tekemistä, mutta ehei, virtuaalitalliharrastajista yksikään ei ole sellainen...)? Vaihtoehtoisesti saatat tehdä sivut nopeasti tai joutua pyytämään lisäaikaa sivujen tekoon tai peräti olla ollenkaan tekemättä sivuja.

Sivujen tekeminen kun kuitenkin on haastavaa puuhaa. Sinun täytyy muistaa laittaa kredittejä suuntaan ja toiseen. Sivuilla pitää näkyä niin kasvattaja kuin sukutauluakin. Ja siinähän saa kasvattaja kredittejä samalla kuin suvun edustajatkin. Luonnetta ja kuvia voi sitten lisäillä sivuntäytteeksi. Ja lisäksi tietysti aikanaan kilpailutulokset ja jälkeläiset.

Näin tietokoneen näytöllä kuulostaa lyhyeltä.