Ei tainnut onneton sijoitusmagneettimme tietääkään, kuinka paljon saisi aikaan. Kuuden ratsukilpailun gp-luokkien parhaimpien joukkoon omat hevoset, sillä saa nykypäivänä ratsumaailman kuohumaan. Sinänsä temppu on ala-arvoinen, laittaa nyt kaikki omat ratsut top-10 -sijoille kuudessa eri kutsussa. Ymmärrän kuitenkin (ainakin luultavasti) miksi: sijoitusriippuvaisuuden vuoksi. Ratsumaailma pyörii nykyään sijoitusten ympärillä. Tämä onneton raasu oli sitten halunnut saada äkkiä niitä sijoituksia, ja sortunut paineessa epämoraaliseen tekoon ja peukaloinut tuloksia.

Vaan on asiassa hyväkin puoli. Tänään esimerkiksi hevostalli.netin virtuaalitallit-osio on kuohunut aiheen tiimoilta. Ihmiset keskustelevat siitä, mikä arvo sijoituksilla on. Ilmaan on heitetty jopa hurja ajatus sijoitusprosenttien käytöstä ratsupiireissäkin (ravi- ja laukkapiireissä tämä on ehto, eikä mahdollisuus). En tiedä, tuleeko loppupeleissä monikaan asia muuttumaan, mutta arpa on nyt heitetty.

Joskus on mietitty sitä, että miksi nykyaikana ei enää kehity ratsulegendoja. Syy on yksinkertaisesti se, että sen laatuarvosteluun vaadittavan määrän sijoituksia voi kerätä vaikka kolmijalkaiselle puujalkaluuskalle. Tässä välissä on ihan pakko lainata Giniä: Virtuaalihevosen hyvyys: prosentit vai määrät? - se kertoo ihan täysin olennaisen. Näitä sijoitusrakkineita löytyy sen tsiljoona, sen kun klikkailee vain tallilta toiselle. Blaah, tylsää! Kaikki ovat loppuunsa samanlaisia. Olen seurannut ratsutalleja, ja eipä sieltä jää mitään mieleen kun kaikki ovat samanlaisia. Niillä on sijoituksia, hienot (tylsät) rakennekuvat, maksimissaan kuusi jälkeläistä (ja nekin tietysti laatuarvosteluun suuntaavia ja sijoitusrakkineita jne) ja sen sellaista. Ei siis niin mitään muistamisen arvoista. Sijoitusprosenttiin siirtyminen ratsumaailmassa vaatisi todella isoja ponnisteluja, mutta silloin olisi taas mahdollista saada niitä legendoja: joku sijoittuu aina paremmin kuin toiset, silloinkin kun arvonta on puolueetonta.

Toivottavasti tästä poikii jotakin, ja saataisiin jotain realistisuutta touhuun. Tietysti se tulisi kismittämään sijoitushaiden omistajia - ihan oikeasti joistakin on kivaa kerätä sijoituksia, mutta lienee aika muuttaa virtuaalimaailmaakin. Porrastetut ovat onneksi vähän realistisempia, mutta vielä on matkaa parempaan suuntaan.