"Voi ei, hevoseni on vanha! Sillä on jo kaikki kasvattajan lupaamaa varsaa eli tasan kuusi ja puoli! Iik, se seisoo turhaan tallissa täyttämässä tallipaikkoja!"

Ei sentään, kunhan puijasin. Ikävä kyllä on olemassa se tosiasia, että hevoset kuolevat joskus virtuaalimaailmassakin. Ei sillä, ajatus viisikymppisestä virtuaalihevosesta on kyllä kiehtova, mutta silti. Hevosten tappaminen on siis ennemmin tai myöhemmin edessä. Siihenkin on toki vaihtoehtoja. Voit valita kuolemistavankin vapaasti (jotenkin minua kiehtoisi kirjoittaa jonkun hevosen muistotekstiin "tämä hevonen kuoli matkallaan kuuhun unohdettuaan sopivat varusteet ja kuuraketin matkan varrelle"). Jos pysyttelisimme tyypillisimmissä syissä, voisi luetella esimerkiksi luonnollisen kuoleman (hevonen X kuoli laitumelleen/karsinaansa ja löydettiin sieltä), sairauden (ähky, jalkavaivat..), onnettomuuden (tulipalo, paha murtuma...) tai vaikka vanhuuden näin esimerkkeinä.

Jään vain joskus miettimään, että mitä sen jälkeen tekisi, kun hevonen on "liian vanha" tai sillä ei ole kunnon perusteita olemiselleen. Tällä hetkellä vanhin hevoseni on lv-t So Presser, jolla on ikää 26,4 vuotta. Sattuuko kukaan huomaamaan, ettei se ole tehnyt mitään "hyödyllistä" (kisannut, varsonut tms) sitten vuoden 2007? Joten iik, se seisoo turhaan tallissa täyttämässä tallipaikkoja!

Niin, että mitä minä oikein teen sillä? Miksen minä vaan tapata sitä? Nähdäkseni virtuaalimaailmassa saa tehdä niin kuin haluaa, joten minä kuvittelen, että se viettää mukavaa laidunlomaa muiden vanhusten ja vähän nuorempienkin kanssa. En oikein näe syytä listiä sitä vain sen takia, etten hyödy siitä enää sen kummemmin. Se on yhtä lailla osa Savitaipaleen historiaa kuin mikä tahansa muukin tallin hevonen.

Miksi virtuaalihevosia tapatetaan heti kun niistä ei hyödytä? Mikä mahtaa olla keskimääräinen virtuaalihevosen elinikä?