Tämä teksti on omistettu Shavolle, kiitoksia ideasta.

Eli kun nyt olet kokeillut raveissa käymistä ilman hevosta, onkin jo aika siirtyä siihen vaiheeseen, että sinulla on hevonen, jonka saat/joudut raahaamaan mukanasi raveihin päämääränäsi tietysti voitto. Aloitetaanpa valmisteluista.

IRL
Vaihe 1: Ah niin mukavan talliaamun jälkeen (jolloin hevosesi potkaisi sinua viisi kertaa, puraisi ainakin kaksikymmentä kertaa, litisti sinut seinää vasten aika monesti ja talloi varpaasi sinisiksi) päätät, että hei, nythän hevosesi on valmis raveihin. Ei kun ilmoittamaan hevonen mukaan.
Vaihe 2: Noh, jos sattui tuuria matkaan, olet onnistunut ilmoittamaan hevosesi mukaan sopivaan starttiin. Muuten jatkat vielä etsimistä ja löydät sopivan startin ehkä kahden vuoden sisällä (ei se nyt voi olla niin vaikeaa ymmärtää, mitä eroa suomenhevosella ja lämminverisellä on - vastaus: ei mitään). Nyt tehtäväsi on löytää hevosellesi kuski.
Vaihe 3: Koska olet amatööri, etkä ole koskaan kuullutkaan kenestäkään muusta kuskista kuin naapurin Jaakko-sedästä, värväät Jaakon. Jaakko on aivan selvästi tulevaisuuden lupaus raviradoille (jos ei lasketa sitä, että hän osaa ajaa lähinnä ojaan)! Jaakko lupautuu ilomielin mukaan ja tahtoo lähteä katsomaan hevosta.
Vaihe 4: Päästyänne katsomaan hevosta Jaakko toteaa, että sehän on hyvässä kunnossa. Kesken kaiken hevosenhoitajasi (ai mistä astiko hevosenomistajilla on ollut hoitajia? No siitä asti, kun hevosenhoitaja omistaa sen hevosen, pölvästi) tulee kuitenkin sanomaan, että se ei ole ollut viimeiseen vuoteen missään liikutuksessa. Aloitatte pikavauhtia valmentamisen.
Vaihe 5: No niin, hevonen on vielä ehjä. Kärryt ja valmentaja sen sijaan eivät (mitä muuta olisi voinutkaan odottaa, kun kärryt ovat hevosen etupuolella ja nurinpäin ja valmentaja ei tiedä, mikä meni pieleen?). Toimitatte hevosen pariksi päiväksi jollekin huippuvalmentajalle treeniin (niin, kyllä se on valmentanut hevosia... makkaratehtaalle).
Vaihe 6: Ravipäivä lähestyy, apua! Illalla kiljut paniikissa kaikille ja hevosesi potkaisee sinua siitä hyvästä niin kovaa, että joudut menemään terveyskeskukseen ja sitä kautta sairaalaan ja saat vähintään kuudensadan euron edestä kipulääkkeitä maksettavaksi ja kepit kuudeksi vuodeksi.
Vaihe 7: Jouduit palkkaamaan varamiespalvelun pakkaamaan hevosesi traileriin ja kuljettamaan sen radalle, koska sinä tarvitset erikoiskyydityksen päästäksesi hengissä radalle asti - koska sinnehän sinä haluat. Ensin unohdatte hevosen tarhaan, mutta ajettuanne pari minuuttia alat miettiä, miksei takaa kuulu mitään. Noh, palaatte takaisin ja kaahaatte mielettömällä kiireellä radalle (ja saatte aika monet sakot matkalla).
Vaihe 8: Paniikissa joudutte ostamaan kasan varusteita, koska tietysti unohdit sanoa, mitä kaikkea tarvitsitte mukaan. Sentään joku muistaa ilmoittaa hevosenne kansliassa (et sinä, koska sinä annoit hevosesi purra itseäsi ja tarvitset jonkun elvyttämään itseäsi).
Vaihe 9: Joku fiksumpi valjastaa hevosesi valmiiksi (joka tietysti on kuin herran enkeli ja naureksii sinulle, mutta muista, se on vain reilua sinua kohtaan - hevosethan ovat ihmisen parhaita ystäviä). Ihah-haha-haa!
Vaihe 10: Jaakko joutuu raahaamaan hevosesi radalle, ettekä ehdi edes lämmittää sitä, koska et erota lähtöjen numeroita toisistaan. Noh, väärä hälytys - väärä lähtö.
Vaihe 11: Sinulla alkaa hiljalleen keittää. Huudat vähän aikaa ja sitten huomaat, että hei, kopukan pitäisi olla kohta esittelyssä. Raahaatte hevosen radalle ja Jaakko hutkaisee sinua ajopiiskalla pari kertaa (ymmärrettävää, koska Jaakolla on huono näkö).
Vaihe 12: Hevosesi laukkaa koko matkan ja Jaakko jää jonnekin matkan varrelle. Mutta hevosesi on sentään ensimmäisenä maalissa. Jipii, bileet pystyyn!
Vaihe 13: Ei, mutta... Mitä ne kiljuvat tuolla? Hylätty? Hylätty, minun pikku kultahanipuppelinassukkaiseni? Mitäh?!?!?!
Vaihe 14: Itket ja parut ja valitat tuomareille epäreilusta hylystä (se VOITTI!) ja annat hevosesi lähimmälle vastaantulijalle ja marssit niin pitkälle kuin pippuri kasvaa (eli marssit vieläkin).

Ja mitä tämä kaikki maksoi? Viiden tunnin puhelut ympäriinsä ilmoittaessasi hevosta lähtöön. Parikymmentä euroa Jaakon lahjontaan. Varusteiden ostamisen (edelliset olivat lahonneet). Toiset varusteet, koska hevosesi ja sinä hajotitte ne. Huippuvalmentajan treeni, kallista. Terveyskeskus/sairaalakulut, hinta on suhteellista (omapahan on vikasi, lälläslää!). Varamiespalvelu ja erikoiskuljetus, melko tyyristä. Muutamat sakot ja uudet varusteet unohdettujen tilalle (ei hätää, muistit sentään hevosen!). Jaakon sairaalakulut (kymmenen hevosen tallonnasta voipi vaikka jäädä pienenpienet mustelmat). Sinun mielisairaalakulusi.
Niin ja tietysti lisäksi tietysti henkiset vauriot (hevosesi haastaa sinut oikeuteen).

URL
Vaihe 1: Avatessasi tallisi kotisivut joudut toteamaan, että hevosesi kaipaavat kipeästi kilpailutusta. Raskaan huokaisun ja parin tavaran viskelyn jälkeen toteat, että kai se on pakko ja etsit kutsun.
Vaihe 2: Jos osaat lukea, löysit kutsun. Jos et, kysy jotakuta muuta avuksesi. Oletetaan, että löysit kuitenkin sen kutsun (ainakin kaverisi avustuksella, joka osaa lukea, toisin kuin sinä). Nyt tehtäväsi on avata sähköpostisi (Nii-in, se salasana olisi tietysti aika kiva muistaa. Luo nyt äkkiä
se kahdessadas sähköpostiosoite, jotta voit unohtaa senkin huomiseksi).
Vaihe 3:  Kas, pääsit siis sisään sähköpostiisi (hei, taisit tajuta katsoa peiliin, koska otsassasihan lukee isolla se salasana ja peili on ihan tietokoneen näytön vieressä). Seuraava tehtävä on todella haastava. Sinun täytyy ymmärtää kutsusta sen verran, ettet ilmoita hevostasi täysin väärin. Ja ainahan voit laittaa hevosen osoitteen osallistumiseesi mukaan ja kysyä mihin lähtöön se kaakki oikein kuuluukaan (kyllä, on vaikea tietää, mitä se 2100m tai 1600m siellä tarkoittaa. Olisiko joku trigonometrinen demokratiaa vastustava poliittinen puolueyhtälö?).
Vaihe 4: Olet ehkä saanut sähköpostiisi luotua suhteellisen järkevän osallistumisen (olettaen että osaat kirjoittaa, muuten pyydä ihmeessä joku tekemään se puolestasi - ja kannattaa pyytää joka tapauksessa, armahda nyt vähän sitä raasua kisanpitäjääkin!). Nyt sinun pitää lähettää se. Painat sitä "lähetä"-nappia ja rukoilet, että viesti lähtee.
Vaihe 5: Maili on lähetetty ja suljet mailisi (tai kaadat koneen ihan kirjaimellisesti).
Vaihe 6: Tarkistat kutsun kerran päivässä. Hevosesi mahtui mukaan (järkyttävää - saat sydänkohtauksen ja joudut sairaalaan).
Vaihe 7: Löydät tulokset ja luet ne kaverisi avustuksella. Mitä? Voitto. Pökerryt minuutiksi ja sitten hypit tuolillasi vähän aikaa ennen kuin kirjaat tuloksen ylös muistioon ja menet hehkuttamaan voittoasi.

Ja mitä tämä kaikki maksoi? Nettiyhteytesi kuukausimaksun ja päänsäryn takia otetun buranan.