LähettäjäMagnetie 
Päivämäärä:   7.1.09 20:33:27

Nyt on käynyt niin hassusti, että Magnis ei ole päässyt radalle vähään aikaan ja hevosia olisi silti iso liuta vailla kuvia. Käyn vielä omat varastot läpi, ja varmaan parille löytyy kuvia.

Kuvia siis haussa:
9x lv-ori (ruunikosta mustaan, ei vaaleampia)
1x lv-ori, montékuvat, ruunikosta mustaan, myös punaruunikot
8x lv-tamma (ruunikosta mustaan)
3x sh-ori (rautiaita, 1-2 liinakkoa)
3x sh-tamma (rautiaita, yksi ehdottomasti ruunikko)
2x prh-tamma (myös piirretyt käyvät, ruunikkoja)
2x lv-ori (TARHA/rakennekuvat peitsareille)
+ russikuvia saa tarjota väriin ja sukupuoleen katsomatta

Palkasta sovitaan, kysele. Voin jonkin verran myös vaihtaa kuvia. Jos et tahdo näyttää kuviasi täällä, laita messengerosoitteesi alle, niin lisään sinut.


Näyttääkö tutulta? Jos kyllä, olet silloin varmaan käynyt hevostalli.netin Virtuaalitallit-alueella, jossa em. ilmoitus on luettavissa. Talli alkaa olla vihdoin melkein ajan tasalla (enää viidet hevosen sivut tekemättä!) ja sitä kautta jää aikaa pohtia hevosten kuvia. Ja iiks, niistähän tuli heti kova puute.

Koneen kansiot ovat kaaoksessa ja en tunnu millään löytävän mieleisiä kuvia. Hevosen kuvat ovat kuitenkin osa sen persoonallisuutta, joten ne täydentävät mielikuvaani hevosesta. Nyt kuitenkin on melkeinpä huutava pula kuvista, kuvitta on peräti 31 hevosta. Kyseenalainen ennätys sekin. Osalle kyllä löytyy varmaan kuvat omista kansioista, mutta osalle ei varmasti löydy kuvia, jotka miellyttäisivät silmää. Yhdessä kuvavaihtoehdossa on hevosella mukamas liian pieni merkki, toisessa taas liian iso ja kolmannessa se ei näytä ollenkaan siltä miltä sen pitäisi. Toivotonta!

Koetin sentään katsella läpi, millaisia värivaihtoehtoja hevosille maalaisjärjellä katsottuna jäisi. Jos lämminverisen vanhemmista toinen on vaikka tummanruunikko ja toinen ruunikko, varsastakin voi ajatella tulevan jonkin sortin ruunikko. Ja olen myös arvellut, että menen oikeaan suuntaan silloin jos suomenhevosen molemmat vanhemmat ovat liinakkoja rautiaita ja päätän tehdä varsastakin liinakon rautiaan. En tiedä, periytyykö liinakkous, mutta kaipa se on vain tyydyttävä arvelemaan. Välillä mennään arvioinneissa metsään, mutta kunhan suunnilleen pysyttäisiin edes tienvierusojassa, on kaikki ihan hyvin.

Ehkä pitäisi vaivautua opiskelemaan värigenetiikkaa enemmänkin, se on ihan mielenkiintoista (ja Gin Ahaltekin ja Ionicin blogissa asiaa on käsiteltykin), joskin mukamas olevinaan niin vaikeasti käsitettävissä. On niin paljon mahdollisuuksia kaikkeen, että huh huh. Mutta ehkäpä minä menen nyt pitämään peukkuja pystyssä, että saisin kuvia ja tonkimaan kuvavarastojani.