Tähän mennessä kaikille peitsariyhdistyksestä (joka tullee olemaan ViPKy tai joku muu vastaavan kaltainen, lyhenne on vielä auki) kuulleille lienee jo selvää tulevat peitsarisarjat. Käydään ne kuitenkin vielä nopeasti läpi, ettei kenellekään tule ongelmia asian käsittämisen suhteen.

Erityiset sarjat ovat nimiltään aloittelijasarja, keskisarja (ylempi ja alempi keskisarja) ja mestaruussarja. Sarjoissa kilpailevat eivät voi kilpailla tasoaan ylemmässä sarjassa ennen kun ovat saavuttaneet tietyn tason. Sen sijaan ne saavat kilpailla yhtä tasoa alempana omaa tasoaan (eli jos hevonen on mestaruussarjassa, se voi kilpailla keskisarjassa esimerkiksi rutiinia kerätäkseen, mutta ei aloittelijasarjassa). Lisäksi tietyin väliajoin järjestetään nousukassarjoja, joissa voi saavuttaa äkkilähdön seuraavalle tasolle, vaikkei varsinaisesti sinne muuten pääsisikään. Mitä ylemmälle tasolle peitsari pääsee, sitä suurempi mahdollisuus sillä on tienata isoja rahoja.

Ja edelleen mainitaan se joillekin epäselväksi jäänyt asia: Vierellä pyöritetään ns. vapaita sarjoja, joissa ei käytetä edellä mainittua sarjamäärittelyä. Myös erityissarjoissa kilpailevat voivat vapaasti kilpailla vapaissa sarjoissa. Ketään ei siis missään vaiheessa vaadita osallistumaan erityissarjoihin. Pyrin henkilökohtaisesti turvaamaan mahdollisuuden kummallakin tavalla kilpailemiseen - jokaisella on oikeus harrastaa kuten haluaa.

Ainakin aluksi erityissarjoja saavat pyörittää vain tietyt henkilöt (ja kiinnostuneet voivat lähettää sähköpostia Savitaival@gmail.com), ja niitä tullaan aluksi pyörittämään vain aloittelijasarjana ja keskisarjana, mestaruussarja pyörähtänee käyntiin vähän myöhemmin, kunhan saamme ensin kaksi alempaa sarjaa pyörimään täydellä teholla. Myös siirtymäaika on aluksi järjestettävä, jotta ns. tasokkaammat peitsarit pääsevät sopivammalle tasolle.

Sivuille tulee tietysti lyhyet perustiedot yhdistyksestä ja yleistä kälätystä siitä, mikä nyt tuntuu olevan tarpeen jokaisen yhdistyksen sivuilla. Tietopakettia peitsareista alan koota lähiaikoina ja tavoitteena olisi tehdä siitä kattava mutta tiivis (eri asia tietysti on miten minä asiassa onnistun, mutta yritys on ainakin kova). Tietenkin myös peitsikalenteri on luvassa, johon listataan peitsareille suunnatut ravit.

Varsinainen peitsariraviasia on vähän auki. VRER:ssä vähimmäismäärä lähdöille on 10, mutta peitsareille sovittelen sitä ehkä jonnekin viiden tienoille - enemmänkin toki saa järjestää, mutta ainakin aluksi voi olla muuten hiukan liian tyhjää lähdöissä. Ohjeistus lähtöjen pitämiseen täytynee myös muistaa värkätä varmuuden vuoksi.

Peitsarilähdöistä päästään myös suoraan rankingiin. Ellei hyvää tuuria satu, pyöritellään rankingia aluksi käsin, kunnes minun koodijumalani saa rankingin valmiiksi (ellen sitten mielly liikaa rankingin käsin pyörittelyyn). Rankingissa vielä vähän auki, jaetaanko ranking esimerkiksi kahteen : oreille ja ruunille sekä tammoille.

Sikäli mikäli varmasti unohdin jotain, voi kysymyksiä ja muuta kommenttia heitellä edelleen. Nyt miulta ainakin alkaa ajatus katketa kesken, joten en ala enempää hourimaan.