Vipky-kokous 11.01.2008 klo 18.15 – 20.30

Paikalla: Shanway, Hessi VR, Kathy, Vivianna,Dereka, Icengard, Unicorn, Magnetie
Pöytäkirjan kirjoittaja: Magnetie

Aloiteltiin taas hiukan myöhässä. Kenelläkään ei ollut tällä kertaa kysyttävää heti alussa, joten siirryimme keskustelemaan PCR-sarjoista. Kenelläkään ei ollut mitään sarjamäärityksiä vastaan, joten todennäköisesti pidämme rajoitukset ainakin toistaiseksi voimassa.

Voittosummien ylärajaksi sovittiin 3 000v€, ja suositellaan että aloittelevien lähdöissä annetaan hiukan pienempiä voittosummia. Nousukaslähdöissä voittosumma on 5 000v€ ja suurkilpailut mietitään myöhemmin, kun niiden aika tulee. Viikonloppuraveissa voittosumma voi olla korkeintaan 4 000v€. Jos ravit haluaa pitää VRER:n alaisena, noudatetaan ensisijaisesti VRER:n rajoja (enintään 2500v€).

Nousukassarjoja järjestetään tietyin väliajoin (katsotaan hiukan tilanteen mukaan, miten usein tarvetta) ja niiden järjestämisen suhteen noudatetaan erikoissääntöjä. Nousukaslähdöt tarjoavat ”passin” ylemmälle tasolle.

Tuontisukuisten ”ulkomailla kilpailleiden” tulee kilpailla avoimissa sarjoissa 10 starttia kerätäkseen vaaditun määrän rutiinia, jotta pääsevät PCR-sarjoihin. Tämä säädös ihan oikeudenmukaisuuden vuoksi, jotta ”rehdisti kilpailleilla” on tasavertaisempi mahdollisuus kilpailla korkeammissa sarjoissa, eli ulkomailla kuvitteellisesti kilpaillut ei noin vain pääse mestarisarjaan kilpailemaan.

Kisojen ilmoittamiseen kalenteriin tarjotaan ilmoitusmahdollisuus sekä sähköpostilla että lomakkeen välityksellä. VRER-ravien kohdalla joustetaan yhdet ravit/päivä – säännöstä.

VJO-arvonimen yhtenä kriteerinä on, että orilla on varsa, joka täyttää mestarisarjassa kilpailemisen kriteerit tai kilpailee sarjassa. Itse oriin on oltava ylempi keskisarjakelpoinen. Kilpailemattomilla tuontioreilla  kriteereinä tulee olemaan yksi mestaruussarjan kriteerit täyttävä ja kaksi ylemmän keskisarjan kriteerit täyttävää jälkeläistä.  mestaruussarjan kriteerit täyttävä ja kaksi ylemmän keskisarjan kriteerit täyttävää jälkeläistä.