Minulla näkyy olevan tarve järjestellä silloin tällöin pikaraveja (tarkoittaa päivän-parin ilmoittautumisajalla järjestettäviä raveja). Järjestin myös 16.10. tällaiset ravit, mutta keskittykäämme nyt 18.10. pidettyihin raveihin.

Ravit olivat avoinna vain kylmäverisille ja mukana oli viisi lähtöä, joihin sai ilmoittaa rajattomasti hevosia. Voittosummat olivat kaikilla samat, joten tällä kertaa aloittelevat kolmivuotiaat pääsivät lähinnä hyötymään siitä. Vaikka osallistujia ei tullut kovin monelta tallilta, saa tästä jotain suuntaviivoja kylmäveristen tasoon.

Kolmevuotiaiden sarja oli aika tyypillinen. Ryhmä oli aika tasainen, joskin yksi hitaampi löytyi, mutta sekin näytti pysyvän hyvin porukan mukana ja paransi ennätystään. Kolmevuotiaat... Ne ovat niin ailahtelevaisia, välillä juoksu kiinnostaa ja välillä vain hölkötellään. Nyt tuli melko tasainen ryhmä maaliin, kärkikolmikko kuitenkin erottui edukseen.

35,0 -aikaisia ja hitaampia oli vain yhden ryhmällisen verran (ja niistäkin yksi minun). Joko ihmiset olivat todella laiskoja ilmoittamaan niitä, tai sitten niitä ei vain enää löydy. Muistan vielä, kun joskus marmatettiin siitä, kun yli 35-aikaisille ei löydy lähtöjä ja olihan niitä aikanaan omassakin tallissa niin paljon että huh huh. Nyt tosin täytyy tunnustaa, että tällä hetkellä niitä löytyy vain viisi, joista yksi on kolmevuotias. Tämä ryhmä oli aika epätasainen ennätyksellisesti, ja tietysti meidän lähdön nopeimpiin kuuluva ori päätti olla viimeinen.

30,0-35,0 -aikaisia löytyi jo kahden ryhmän verran (joskin nyt täydensin ryhmät peräti 6 hevosen voimin). Lähdössä siirryttiin myös lyhyelle matkalle juoksemaan. Ykkösryhmässä Vilhelmiina Luned oli toinen, mutta Okra ja Kuun-Kajo tulivat hylätyiksi laukoista. Lähdön voittajalta erittäin vahva esitys. Toisessa ryhmässä meiltä oli mukana AH Ukko, Kekan Voitokas ja J.T. Silje Adina, mutta niiltä ei oikein irronnut kunnon esitystä. Ukkis oli paras viidennellä sijallaan.

Neljäs lähtö oli 26-29,9 -aikaisille kylmäverisille ja siinä mukana oli peräti 3 ryhmällistä hevosta (kaksi minun). Kimovaaran Hilma yllätti ja oli toinen, Rosetti oli vasta kahdeksas. Tämä lähtö oli jo aika tasainen, ja Kerystonilaisilla tuntui olevan ylivalta kahdessa ryhmässä.

Vitoslähtö, 25,9-aikaisille ja nopeammille jaettiin peräti neljään ryhmään (meiltä kaksi mukana). Tronarvinge NRL oli kymmenes ja N.I.N. Puuhiili viides. Näistäkään ryhmistä ei mitään sen kummempaa sanottavaa, mutta kovatasoista ja nuorta porukkaa oli kyllä mukana.

Virtuaalimaailmassa ajat ovat kyllä perinteisesti olleet kovempia kuin irl (myös ohi SE-aikojen) - joskin hitaita suokkejakin löytyy paljon, keskinopeita sen sijaan on melko vähän: ääripäät ovat siis esillä. Tammojen IRL suomenennätykset esimerkiksi matkalla 2000m ja yli ovat 23,7a ja 23,9. Virtuaalisesti tuollaisen ennätyksen omaavat ovat melkeinpä hitaita. Tällaisten lähtöjen järjestäminen onkin mielenkiintoista, kun ikinä ei tiedä mihin törmää.