Jälleen kerran törmäsin hevostalli.netin virtuaalitallit-keskusteluosiossa oikean hevosen mukaan nimettyyn virtuaalihevoseen. En oikein tiedä, pitäisikö minun itkeä tai nauraa. Ei oikeiden hevosten mukaan nimeämiseltä voi varmaankaan täysin välttyä, mutta jos kuitenkin puhutaan varsin tunnetuista hevosista, on varmaan paras alkaa miettiä asiaa myös muiden näkökulmasta kuin omastaan.

Monet ihmiset eivät välttämättä tunnista virtuaalihevosta oikeasta hevosesta, vaikka se ei vaadikaan mielettömän suurta vaivannäköä (ks. Gin Ahaltek ja Ionic: Miten erotat virtuaalihevosen/-tallin reaalihevosesta/-tallista?). Kymmenen tapaa saada IRL-harrastajat hermostumaan virtuaalitalleihin on juuri se, ettei virtuaalihevosta kykene erottamaan oikeasta hevosesta.

Riippuu myös aivan näkökulmasta, halutaanko edes virtuaalimaailmaan oikeiden hevosten nimillä kulkevia otuksia. Se on ainakin loistava mahdollisuus saada hevosenomistajat arvostamaan virtuaalitalleilijoita vieläkin enemmän. Toisaalta se voi olla virtuaalitalleilijalle juuri Se nimi, jonka hän halusikin. Kummalla on oikeus olla närkästynyt, siitä että IRL/URL on olemassa samanniminen hevonen ja kenellä on oikeus valittaa?

Jos mistään ei pysty erottamaan, onko kyseessä virtuaalihevonen vai oikea hevonen, olen vahvasti sitä mieltä, että virtuaalitalleilijan pitäisi vaihtaa hevosensa nimi sekaannusten välttämiseksi kun kerran "Tämä on virtuaalihevonen" -tekstin lisääminen näkyvälle paikalle sivuille on liian vaikeaa. Sillä kyllä, nimien keksiminen on joskus vaikeaa, sen myönnän. Mutta niin se on myös oikeassa elämässä. Ja virtuaalimaailmassa tulee heti tappelu, jos jollakin on samanniminen hevonen kuin se mammin kultamussukkakin on. Ristiriitaista? Ja onko se oikeasti niin vaikeaa keksiä nimeä, joka ei olisi täsmälleen sama kuin oikealla hevosella? Se säästäisi hermoja useammaltakin ihmiseltä.

Toinen kauhistuksen kanahäkki ovat vieraskieliset suomenhevosten nimet. Melkein säännöllisin väliajoin vastaan osuu Black Beaty (oikea kirjoitusasu muuten on Beauty) -niminen suomenhevonen. Ei siinä, tämä on toki virtuaalimaailma, mutta asiaa voi ajatella myös muulta kannalta: kuka haluaa arabin, jonka nimi on Mamman Pullapolle? En usko, että kovin moni (ainakaan tosissaan harrastava).

Kaikkihan on tosin näkökulmasta kiinni... Vai onko?