Tämän vuoden suurkilpailut alkavat hiukan myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. VRER:n ravikalenterissa on tällä hetkellä avoimena B-ponimestaruus, A-ponimestaruus, Kuninkuusravit ja Montémestaruus.

Jo menneitä kisoja ovat Kasvattajakruunu, Lämminveristen ja suomenhevosten derby, Tähtien tapaaminen ja Classic Pace. Lämminveristen kasvattajakruunun nappasi Comanche Yep, suomenhevosista tittelin nappasi Amanda Tempo. Lv-derbyn voiton nappasi Armani Ugo ja sh-derbyn Jesse Luned. Tähtien tapaamisen voitti TM Suvi-Tuulia ja Classic Pacen Paddington.

Kasvattajakruunussa oli myös näemmä meidän kasvattejamme mukana. Tällä kertaa voin kyllä kiittää onneani, että huomasin vasta tuloksista nämä mukana olleet, niin ei ehtinyt tulla liikaa odotuksia. Kind Trotters oli ilmoittanut True Shine S:n (i. Further Loisto), mutta menestystä ei herunut, vaan tamma oli viimeinen. Sh-kasvattajakruunussakaan ei tullut sen suurempaa menestystä: Aken ravitallilta mukaan ilmoitettu Savun Salama (i. L'O Salaman Hopea) oli vasta kahdeksas. Savun Salama juoksi myös derbyssä, mutta oli vasta kymmenes. Sen sijaan meille ostettu Kekan Lentoherja oli kolmas, joten ihan metsikköön ei kuitenkaan jouduttu.

True Shine S:n kohdalla spekuloisin niin, että se on hiukan isänsä kaltainen, hitaasti kypsyvä tammma. Siihen varmaan vaikuttaa myös emälinjasta tuleva ranskalaisveri, ranskalaisia kun pidetään hiukan hitaammin kypsyvinä. Toisaalta Tarun viime aikaisten tulosten perusteella olisi voinut toivoa hiukan vahvempaakin esitystä, mutta ehkä suurkilpailun jännitys ja tohina oli hiukan liikaa.

Leikkimielisesti Tyynymiehen lempinimekseen saanut Savun Salama oli aiemmin Pikkupelmann 2009 toinen, joten sen esitystä ei voi oikein leimata jännityksen piikkiin. Sen suvusta löytyy myös aiempia kasvattajakruunun voittajia, joten kasvattajakruunun voittajan titteli olisi ollut mukava lisä. Ori on kypsynyt iän myötä, ja on juossut ihan kivoja tuloksiakin - ja lisäksi se on menestynyt näyttelyissäkin. Salamaa voikin sanoa hyvällä syyllä vanhempiaan paremmaksi hevoseksi - jos se ei vielä ole sitä, siitä tulee sellainen. Akeya ja Tyynymies ovat yllättäneet minut ennenkin, joten oletan että jatkossakin tulee sellaisia hetkiä.

Mutta se menneistä kisoista. B-ponimestaruus järjestetään tänäkin vuonna minun toimestani. Osallistumismaileja on tullut jo ainakin kymmenisen kappaletta, ja toivotaan että tänä vuonna taso on yhtä hyvä kuin viime vuonna. Hessi VR (Kerystonin Kartano) on lupautunut arpomaan tulokset, joten voisin ilmoittaa jopa omia ponejani mukaan.

Viekser muistoajokin siirtyi äkillisesti minun järjestettäväkseni, joten pitänee tehdä sille kutsu äkkiä. Sen olisi pitänyt olla jo elokuussa, mutta eiköhän tänä vuonna vähän joka suurkilpailu ole myöhässä. Viime vuoden voittaja löytyykin omasta tallista, joten tämä on erityinen kunnia.

A-ponimestaruus järjestetään Shavon (Narrilaivan) toimesta, ja minulla onkin kova työ miettiä ketkä ilmoittaisin mukaan. Eihän noita poneja ole paljon, mutta sen verran kuitenkin että vähän joutuu miettimään. Tekisi melkein mieli vetää Fjäril takaisin eläkkeeltä ja kokeilla, että olisiko sillä vielä ponnua voittaa mestaruuskin, mutta ehkä pitää jättää nuoremmille tilaa.

Kuninkuusravit on aika tarkasti mietittävä asia tänä vuonna. Oreja olisi kaksi kelvollista mukaan, mutta molemmat ovat aika nuoria. Nuoremmalla näistä olisi kyllä nähdäkseni aika hyvä statistiikka turvanaan, mutta se joutuisi kokeneempien joukkoon (mikäli pääsisi karsintaseulasta läpi), ja toinen taas on vähän mielialajuoksija. Virtuaalimaailmassahan tällä kokeneisuudella ei periaatteessa ole mitään virkaa, mutta ajatuksella on kiva leikitellä ja hippunen realistisuutta peliin ei ole paha. Epäilen, että tänä vuonna taitaa jäädä meiltä kunkkarit kokonaan sivuun, tammojen kohdallakin on se tilanne, että pitäisi saada sekunteja tiputettua pois tai mukaan ei ole asiaa (enkä ole kyseistä tammaa kyllä koskaan suunnitellutkaan kuninkuusraveihin). Oreista molemmat olisi mukava saada kuninkuusraveihin mukaan, mutta tämä vuosi lienee liian varhain. Täytynee katsoa sitten ensi vuonna, jos ne vielä silloin ovat radoilla. Kuten jo kirosinkin vähän aikaa sitten jollekin jossakin, meillä on nuorisovalta kilpahevosissa meneillään.

Montémestaruuteen on myös kova mietintä. Periaatteessa lämminverisiin voisi ilmoittaa yhden tamman. Se vain, että ko. tamma juoksee kyllä kovaa, mutta ei voita. Se kyllä juoksee totoon (ja voittaa kärrylähtöjä...), mutta montéssa täysosuma on hiukan utopistinen ajatus. Tiedä sitten onko vika siinä, että se juoksee hiukan alisarjoissa (montélämpöisiä on vähän turhan vähän...), eikä siksi yritä parastaan.

Otapa noista virtuaalikopukoista sitten selvää.