Myös virtuaalimaailmassa järjestetään kuninkuusravit. Ne on järjestetty jo vuodesta 2004, ja tällä kertaa kuninkuusravit järjestetään Ravitalli Pronssissa. Tällä hetkellä kuninkuuskilpailuun ilmoittautuminen on päättynyt ja seuraamme jännityksellä myös kuningatarkilpailuun ilmoittautumisen päättymistä.

Kuninkuuskilpailuun osallistuvat orit on listattu täällä. Tänä vuonna kilpailu tulee varmasti olemaan kova, kuten aiempina vuosinakin. Yhdentoista aikaan illalla Ravilistafoorumin ravikuningasveikkauksen johdossa vaikutti Kiin Polte kahdella äänellä neljästä. Yhden äänen olivat saaneet J.E.P. Hurmos ja Inferno. Katsotaan kuitenkin, miltä tilanne lähipäivinä alkaa näyttää, sillä noin pienellä äänimäärällä on paha veikata mitään. Itsekin vielä vasta tutustun muihin ehdokkaisiin.

Meiltä on mukana Savitaipaleen Cultessi, tallikommentteinaan "Cultessi on näyttänyt kahdella viime kaudellaan varsin hienoja otteita ja toivomme tietysti nytkin parasta. Palatessaan lyhyeltä tauolta Cultu on varmasti tuttuun tauon jälkeiseen tapaansa terävä, ja odotamme siltä jo senkin tähden jonkinlaista menestystä. Terävimmillään starteissa Cultu on kärkeen päästyään, mutta on pystynyt kärkeen myös takajoukoista, joten lähtöpaikan ei pitäisi olla ongelma edes laukkojen suhteen. Tällä hetkellä ori on ollut treenissä ja tuntuu erittäin hyvältä, oriin omaa ennätystä voidaan uusia helpostikin. Jos yllätyksiä ei tule vastaan, oletan että Cultu voivähintäänkin hätyytellä kärkijoukkoja."

Minua voi syyttää yltiöpositiivisuudesta, mutta minusta se on varsin mukavasti menestynyt. Kuusivuotiskaudella kuusi starttia seitsemästä viiden joukkoon ei mielestäni mikään huono ole. Se ei tosin kuulu nopeimpiin kuninkuuslähtöihin ilmoitetuista ennätyksellään 23,8ake ja viimeaikaisilla starttinopeuksillaan, mutta yllätyksen mahdollisuus sillä ainakin on puolellaan (edellinen ennätys 27,9ake, josta päräytettiin mallikkaasti 23,8akeen). Lisäksi se on juossut samana päivänä kaksi 2100m matkaa (sijat 3 ja 1), joten kuninkuusravilähtöjen ei pitäisi olla ainakaan siinä suhteessa liian haastavia. Laukkakin on erittäin epätodennäköinen tälle hevoselle, viimeinen laukkahylky kun on nelivuotiskaudelta ja viimeinen laukkamerkintä viisivuotiskaudelta.

Tauolta palaaminen (kuten nyt kuninkuusraveihin tullessa käy) on aina tuntunut olevan Cultulle hyväksi. Kesäkuun tauon jälkeen aloitettiin kahden matkan juoksulla, josta tulivat aiemmin mainitut sijat kolmas ja finaalilähdöstä voitto. Huhtikuussa pidettiin alkukuusta toukokuuhun taukoa, ja tuloksena oli voitto. Nytkin tauko tulee olemaan suunnilleen kuukauden mittainen, joten jos merkkejä osataan yhtään lukea, pitäisi sen siellä kärkijoukoissa vähintään käväistä.

Seura voi tietysti osoittautua kovaksi palaksi Cultulle. Jos ehditään saamaan välistartti, nähdään paljon paremmin miten kovassa seurassa käy. Tosin viimeiseksi en kyllä usko tämän jäävän, sen verran hyviä esityksiä se kuitenkin radoilla on tehnyt. Ennätyksen parantaminen sen sijaan kyllä olisi ihan mahdollista, mutta jos nyt tiputaan kovin hitaalle vauhdille ja häntäpäähän, voin pitkään ihmetellä mikä on vialla.

Ainahan rakkaalta lapselta toivotaan parasta, mutta saas nähdä. Tunnearvo kun ei tällaisissa suurkilpailuissa mitään paina. Minullehan kyse olisi suorastaan lottovoitosta. Suurkilpailuista on toistaiseksi jääty aika pitkälti pois (esimerkiksi tämänvuotisesta B-ponimestaruudesta jäi omat ponit suosiolla pois kun olen itse järjestämässä), eikä meille muutenkaan ole mitään sen kummempaa menestystä tullut. Cultu onkin siinä suhteessa ehdottomasti tallin kuningas. Se on paras ravuri mitä minulla on ikinä ollut, ja sen tunnearvo on mittaamaton. Jos virtuaalihevosta voisi rakastaa, niin Cultu olisi juuri sellainen.

Ikävä kyllä tunnearvolla ja hevosen suvulla (isä tallin kantaori ja ensimmäinen ja varsin rakas virtuaalihevoseni) ei pitkälle pötkitä ravikuningaskilpailuissa. Ehkä minä taidan mennä nurkkaan häpeämään ja odottamaan sitä viimeistä jumbosijaa. Säälittävää, mutta joskus nämä virtuaalikilpailut ottavat liiankin kovasti sydämen päälle. Odotellaan siis kauhulla ja jännityksellä, miten loppupäähän me sijoitumme. Pessimistisyys on minun voimalajini, joten toivotaan ettei se tartu Cultuun ja saisimme edes oltua toiseksi viimeisiä.