Ravimaailmassakin aletaan valmistautua kesän viettoon kuka kukin tavallaan. Minä alan hiljalleen vasta huomata, että ollaan kesän alussa. Eletään hyvää vauhtia varsakautta, ja osa virtuaalimaailman raviharrastajistakin on havahtunut tähän kauteen ja uusia, laadukkaita varsoja on jo syntynyt roppakaupalla. On itsekin vaikea olla hamstraamatta näitä upeita varsoja itselleen - ja olenpa vähän siinä epäonnistunutkin: lisää hevosia on tulossa ja myös Gon ponikantakin saa vähän vahvistuksia entisten alkaessa hiljalleen siirtyä eläkkeelle.

Tänä keväänä meiltä on lähtenyt jo neljä lämminverikasvattia, yksi suomenhevoskasvatti ja poneistakin ensimmäiset kaksi kasvattia ovat jo maailmalla. Muiden talleilta on myös tullut paljon hienoja uusia varsoja, joita toki tekisi mieli hamstrata vielä lisääkin - varsinkaan kun niistä ei vielä tule loppua. Kenties saisimme uusia lupauksia vanhojen tilalle.

Kevään aikana virtuaalimaailma on kokenut myös muutamia menetyksiä. Ravitalli Ninitran ja Fire's Arabiansin lopettaminen veivät keväältä hiukan terää. Molemmat tallit olivat laatukasvattajia ja tehneet useamman vuoden töitä. Nyt myös Ravitalli Loisto on lopettelemassa todennäköisesti syksyyn mennessä. Loisto totesikin hevostalli.netin Ravihevoset-keskustelussa "Kyllä mä olen tullut vähän siihen tulokseen että Loiston on vaan aika väistyä ja antaa tilaa uusille tulokkaille. Eihän kukaan uusi uskalla talsia vanhan ja arvostetun tallin ylitse. Katsoisin tätä ennemminkin palveluksena virtuaaliselle raviurheilulle lopettaa Loisto, jonkun muun vuoro voisi olla maistaa tätä nannaa olla vuoden paras ravurikasvattaja :)
Ihmiset on siinä määrin vaihtuneet jo VRERissäkin että koen olevani jo vähän menneen talvenlumia. Olisi niinkun vuoro kääntää historiankirjan sivua ja antaa teidän tehdä oman näköistä ravurihistoriaanne. Turhaa minä sen esteenä olen kalkkistelemassa ;)"

Tietysti ymmärrän jossain määrin päätöksen, mutta epäilen, että Loiston saappaita ei tulla pitkään aikaan täyttämään. Itse olen aina pitänyt Loistoa maineensa ansainneena ja henkilöä sen takana ystävällisenä ja huumorintajuisena ihmisenä, jolle ei ole kusi noussut päähän. Loistoon oli helppo ottaa yhteyttä ja Loistosta löytyi melko lailla kaikenlaiseen tarpeeseen sopiva ravihevonen, niin suvullisesti, iällisesti kuin kaikilta muilta ominaisuuksiltaan.

Epäilen, tokkopa heti ravimaailma toipuu tästä, mutta yritettävä on - ja kyllähän siinä lopulta onnistutaankin. Sitkeys ja taistelutahto ovat hyviä valtteja, niitähän raviharrastajilta tarvitaan ja niitähän meillä kaikilla on. Toivon itse, että ihmiset mukaan lukien minä ottaisivat oppia Loiston kasvatuksesta vielä kun siitä voi. Massiivinen kasvattaja, jolla on vuosien kokemus takanaan tietää kyllä, millaisia varsoja haluaa tehdä ja miten yhdistellä vanhoja sukuja. Miksipä muutenkaan Loisto olisi menestynyt niin hyvin?