Huomautan heti alkuun, että jälleen kerran, kaikki kommentit ja muut omat omaa käsialaani, eikä niillä ole tarkoitus loukata ketään. Toivottavasti ette tykkää.

Teknisistä ongelmista johtuen loppujen lähtöjen tulokset tulevat hiukan myöhemmin.

Kellon lähentyessä kuutta sää raviradalla näytti pilviseltä. Katoksilla sää ei näkynyt himmentävän mielialaa ollenkaan: hoitajat puunasivat levottomia poneja ja omistajat ravasivat vielä hevosiaan hermostuneempina edestakaisin. Radalla lämmittelivät toisen lähdön Hemming H ja Ciara B veikkaajien tarkkojen katseiden alla. Haastattelijamme kävi Luned Sporthorsesin omistajan Kriden pakeilla kyselemässä hiukan ponien vireestä.

"Ykköslähdön ykkösryhmässä teillä on mukana tamma Mirella sekä oriit Evig Anlopp sekä Edvardo H. Millainen on näiden ponien vire?" haastattelija kysyi löydettyään viimein Kriden, joka oli piiloutunut pörröisen ponin taakse haastattelijalta.
"Kaikilla on mahdollisuus totosijaan, jos ne saavat hyvän juoksun. Mirella ei ole tänään ihan parhaimmillaan, kuten lämmityksestäkin näkyi, että se laukkasi pariin otteeseen. Evig Anlopp on juossut hiukan vaihtelevalla menestyksellä, mutta jos kaikki menee nappiin, se varmasti nähdään rahasijoilla. Kovimmat odotukset meillä on Edvardo H:n suhteen, se on juossut viime aikoina todella hyvin ja lähtöratakin on sille suosiollinen", Kride vastasi ponin puunaamisen lomasta. Kyseinen poni tarjosi hampaitaan uhkaavan näköisesti haastattelijan suuntaan, joten haastattelija näki paremmaksi paeta ennen kuin joutuisi hoitoon.

Sitten tulikin jo aika saada ykkösryhmä esittelyyn. Aurinko alkoi siinä vaiheessa pilkistää lupaavasti pilvien raosta, ja veikkaajatkin uskaltautuivat ulos katsomosta ja kahviosta. Selvää ennakkosuosikkia ei tuntunut lähdöstä löytyvän veikkaajiltakaan, joten jännitystä oli siis luvassa jo ensimmäisessä lähdössä. Katsomo alkoi täyttyä varsin lupaavasti, kun ensimmäisen ryhmän ponit kokoontuivat lähtöä varten.

"Sata metriä lähtölinjalle", kaiuttimet säräyttävät äänen ilmoille ponien ravatessa lähtöauton perässä. Katsomo sähköistyy, jännitys on melkein aistittavissa. Viggo B nappaa heti johtopaikan saaden viereensä hyvin aloittaneen Hampus RD:n. Kolmannelle tulee uhkarohkeasti Jay Mikhail B. Takasuoralla järjestys säilyy lukuun ottamatta toisesta parista ulkona laukannutta Trumpen Nokaa. Tultaessa etusuoralle kolmannessa parissa ollut Edvardo H laukkaa, mutta tiputtaa sen hyvin nopeasti, ja eturivistä myös Hampus RD laukkaa. Rådjur SWE alkaa tehdä tietä takarivistä. Trumpen Noka laukkaa uudestaan ja jää kärkijoukoista kauas, mutta onnistuu tiputtamaan laukan vielä pois. Kolmatta rataa juossut Jay Mikhail B ottaa hetkeksi kärkipaikan Viggo B:ltä, mutta joutuu luovuttamaan sen miltei samantien kun Twilight Luned tulee ja vie kärkipaikan. Mentäessä viimeistä kertaa takasuoralle alkaa vauhti kiristyä. Rådjur SWE nousee johtavan rinnalle ja aloittaa tiukan kilpailun voitosta. Kaarteeseen tultaessa Edvardo H aloittaa huiman nousun keskijoukoista. Kärjen kimppuun sillä ei ole mitään asiaa, mutta ori taistelee tiensä kolmanneksi. Twilight Luned ja Rådjur SWE saapuvat maaliin rinta rinnan, ja voittaja joudutaan tarkistamaan maalikameran kuvasta. Twilight Luned voittaa turvanmitalla!

Ykköslähdön kakkosryhmän esittelyssä oli jo vähän dramatiikkaa, kun Julgåva Noka säikähti radan vierellä ollutta muovipussia ja oli kaatua. Pikaisen tarkistuksen jälkeen tamman annettiin jatkaa, ja niin päästiin jännittämään toista lähtöä. Ensimmäinen lähtöyritys meni harakoille, kun lähtöauton siivekkeet jumittivat. Toisella kerralla onnistutaan täydellisesti, ja Lilla Stina pääsee kärkipaikalle. Jymyn omistaja myhäilee ovelana vieressä, ja toteaa itsevarmana ettei muilla ole enää kärkipaikalle asiaa ja saa osakseen julmat tuuppaisut paikalla olevilta lähdön muiden ponien omistajilta. Etusuoralle tultaessa Pepin hymy kuitenkin hyytyy hiukan, kun Heltsun ohjastama Stens Juniper tulee ja jyrää Lilla Stinan viereen. Hetken aikaa näyttää siltä, että Lilla Stina jää toiseksi, mutta ei, tamma löytää toisen vaihteen ja pitää kärkipaikan selvästi, joskin melko niukasti. Takasuoran lopulla toisessa parissa siihen asti tasaisesti juossut Viktor Luned tuntuu uuvahtavan totaalisesti ja tippuu takajoukkoihin. Takakaarteeseen tultaessa Fanny kääntää Stens Lisbetin takajoukoista kolmannelle radalle ja antaa mennä. Kärki ei kuitenkaan anna periksi, ja Lilla Stina ja Stens Juniper kurovat etumatkaa muihin. Lilla Stina pistää jälleen uuden vaihteen päälle ja jättää Stens Juniperin kuin nallin kalliolle. Voittaja on Lilla Stina!

Kakkoslähdössä ravienjärjestäjä Magnetie uhkailee Peppiä, että jos eivät omat konit voita, niin Magne tulee ja syöttää Pepin lehmille. Eipä ala lupaavasti se lähtö Magnetien kannalta, Djävul B laukkaa kärjestä heti alkuunsa ja Hemming H saa kärkipaikan. Ensimmäiset puoli kierrosta mennään erittäin rauhallista tahtia, mutta väliaikatietojen kuulutus saa kuskit kiristämään vauhtia. Minna kirittää Lena B:n johtopaikalle ja takakaarteeseen tultaessa on jo jäänyt kolmanneksi, kun Ciara B ja Teresia jyräävät ohitse toisilleen kiroilevien kuskien säestäminä. Etusuoralla kuuluu sekä kuskien sanallinen tappelu että Pepin ja Magnetien keskinäisen vedonlyönnin aiheuttama riitely. Takasuoralle päästäessä Djävul B yrittää kärkeen, mutta laukkaa taas pahasti, ja jää muista jälkeen. Teresia alkaa saada eroa toisena juoksevaan Ciara B:n, ja Minna näkee tilaisuutensa tulleen ja kiilaa Lena B:n väliin. Takakaarteessa tulojärjestys on jo selvä, ja Teresia saa ravata rauhassa voittoon.

Ja itse kutsu: http://einherji.net/savitaival/ravit/bponiprepit2009.htm