Toinen linjan rakentajista on Savitaipaleen Aavistus, pienhevoskokoinen musta komistus. Tällä hetkellä kahdeksanvuotias ori on ehtinyt juosta ennätyksiä 26,1ake - 23,7ke - 26,0akp - 30,1mke - 32,3mapi ja voittosummaakin on kertynyt liki 54 000v€ (päivittämättömien tietojen mukaan). Turha ori ei siis kyseessä ole, totoprosentti 5-6-vuotiskaudella kolmen parhaan joukkoon oli noin 54% (viiden parhaan joukkoon noin 58%) ja se tienasi keskimäärin per startti 1028 v€ näillä kausilla.

Orin kaikki jälkeläiset ovat tietystä syystä hallussani. Tarkoitus on kerätä niille menestystä (jos sitä on tullakseen) ja samalla selvittää, onko linja säilyttämisen arvoinen vai ei. Linjalle on syntynyt tällä hetkellä neljä varsaa, joista kolme on tammoja.

Ämmän Rähinöijä on ainoa Aavistuslainen ori ja samalla toistaiseksi ainoa Aavistuksen varsoista, joka on isänsä tapaan pienhevonen. Sen kanssa tavoitteenamme on kilpailla montéa ja samalla monipuolisesti tavallisia lähtöjä, kun montélähtöjä ei ole tarjolla. Orin kanssa on kilpailtu aika harvakseltaan, mutta tuloksia on kuitenkin saatu. Ennätykset näyttävät lukemia 26,6aly - 29,7mke.

Suomi Varjotar on kokonsa suhteen aivan eri luokkaa kuin vanhempi veljensä ja isänsä. Tammasta odotettiin vanhempiensa tapaan pienhevoskokoista, mutta tamma venähtikin varsin mittavaksi, 158cm korkeaksi (mikä on vissiin varsin epärealistista, mutta tyhmä on tyhmä on tyhmä). Suomineitomme on keskittynyt tavallisiin lähtöihin, ennätyksenä on 22,6aly - 25,0ke ja voittosummaa reilu kymmenentuhatta.

Menneisyyden Aave ANL puolestaan on se hevonen, joka aluksi meni kasvattajansa kautta eräälle yksityishenkilölle, mutta päätyi lopulta meille. Sen ennätys on päivittämättömien tietojen mukaan 33,6ly - 27,0ke - 34,1kp ja voittorahoja on kertynyt 12 910v€. Isänsä tapaan rauhallinen tamma toivon mukaan parantaa vielä myöhemmällä iällä, kunhan kokemusta karttuu, vaikka on jo nytkin juossut varsin kohtuullisesti.

Savitaipaleen Sointu luo viimeisen säväyksen Aavistuslaisiin varsoihin. Ravitalli Vasken tiloissa nykyisellään vaikuttava (tosin sovitusti jalostuskäytössä oleva) tamma on parantanut sitten meiltä lähtönsä muun muassa tuplaamalla voittosummansa. Ennätys on nyt lukemissa 23,9ke ja tienestejä on 15 650v€. Tamma oli meidän riveissämme suunnilleen seitsenvuotiskaudelleen asti ja siirtyi tosiaankin sitten Vaskeen jatkamaan uraansa. Saas nähdä, mitä tästäkin tulee.

Näillä ei vielä kenelläkään ole omia varsoja, mutta viimeistään Rähinöijän lopettaessa iän tullessa vastaan vuoden 2008 vaihteessa alkaa varmaan silläkin saralla tapahtua. Miulla on näillekin varsoille jo tulevaisuutta mietittynä, saas nähdä mitä tulee. Rähinöijästä varmaan aletaan rakentaa montélinjaa ja tammojen kanssa katsotaan sitten aikanaan, kunhan on valittu sopivat oriit.