Tekisi niin kovasti mieli sanoa, että ravipiireissä on ollut viime aikoina hiljaista ja rauhallista, mutta ei suinkaan. En edes tiedä mistä aloittaisin, niin paljon on tapahtunut.

Hevostalli.netin ravikeskusteluissa (uusimman keskustelun löytää etsimällä otsikolla "Ravikeskustelu") oli vireillä veto siitä, että saisimme 100 topicia täyteen toukokuun alkuun mennessä. Noh, viime hetkillä veto keskeytettiin ja ravitopic palasi paremmin takaisin uomiinsa, joskin on tunnustettava, että keskustelu kuoli hyvin nopeasti vedon katkaisuun. Vaikka kaikki yrittäisimme olla kuinka tekopyhiä, on tunnustettava, että siitä tuli totinen kilpailu. Toisaalta on parempi, että se lopetettiin, mutta toisaalta ravikeskustelulle oli käydä kalpaten.

Geocities myöskin lopettaa ilmaisen sivutilan tarjoamisen. Toisin sanoen kaikki vanhat sivut ovat vaarassa, virtuaalitalleilun historiaa yritetäänkin pelastaa koko ajan. Niin elävät kuin kuolleetkin tallit ja hevoset koetetaan pelastaa vaipumasta unholaan, ja myös raviharrastajien keskusjärjestö VRER on uhan alla (sille on tosin näillä näkymin tulossa oma domain, mutta tästä kuultaneen vielä lisää myöhemmin).

Yhtäältä olemme joutuneet kuulemaan myös tallien lopettamisesta. Minua harmittaa todella sanoa, että lopettajina ovat Ravitalli Glay (Kathy), Loren (Jonsu L) ja PT Hennan Hepat (Henna H.). Kaikki näistä talleista ovat tehneet hyvää työtä ravipiireissä, ja heitä jäätäneen kaipaamaan. Myöskin Ravirata Ajaton on tauolla, ja saa nähdä nouseeko se siitä enää.

Ravitalli Glay oli vasta alkutaipaleellaan, ja näytti jo varsin lupaavalta. Kathy ehti myös perustaa juuri ennen lopettamistaan Impactin, mutta tämä projekti lopetti myös samalla ennen kuin ehti kunnolla edes alkaakaan. PT Hennan Hepat oli todellakin pientalli, mutta tasokas sellainen. Lorenia puolestaan voi luonnehtia yhdeksi virtuaaliravimaailman kannatinkivistä, jonka kirkkain tähti Loren Fire säilyy varmasti ihmisten muistissa pitkään.

Myös hyviä uutisia on kuitenkin kantautunut. Kiin Kartanon (ent. 3M Tallit) LuciDa on näillä näkymin palailemassa virtuaalimaailmaan! Kiin Kartanon sivuillehan kävi hassusti, domainin sivut tuhoutuivat eikä niitä saanut palautettua (tai jotakin vastaavaa). Myös muutamia uusia harrastajia on eksymässä joukkoomme, joten ehkäpä pelot ravipuolen autioitumisesta saa vielä unohtaa. Toivon mukaan he ovat tulleet jäädäkseen.

Messengersessiot ovat myös vedon jälkeen hiukan hiljentyneet (ja toisaalta toukokuu on useille ihmisille kiireistä aikaa), mutta ne jaksavat piristää päivää monta kertaa viikossa. Vähän kyseenalainen mainehan noilla keskusteluilla on, mutta satunnaisia kränöjä lukuunottamatta on aika rauhallista ja hauskaa keskustelua.

Muutoin on kyllä ollut aika rauhallista. Syksyn suurkilpailuja odotellessa.