Pitkin syksyä Savitaipaleelle on suunniteltu muutoksia. Tässä on niistä hieman esimakua ja linjausta, lähinnä omaksi muistiokseni ja uteliaiden kurkittavaksi.

Iso kasa hevosia jää nyt tai piakkoin eläkkeelle kisaradoilta. Loisto-Kaikuva, L'O Salaman Hopea, J.T. Eepos, Eloveena KIR, Menneisyyden Aave ANL, Noitarumpu, Cheetah Yep, Forsythia Noble, Musketeer Noble, Tara Jazz, Yo Comet 2019, Boothia Jazz, MF Illegality, MF Olive Branch, Ruiskukan Varjoton ja Loveday Jazz.

Tallista on myyty muutamia hevosia. Clinton's Clint ja Mikwar S lähtivät uusiin koteihin, samaten muutamia varsoja tuli myytyä (kuten Progress S). Tämän jälkeen myyntiin tuskin tulee vähään aikaan hevosia, mutta keväällä toivon mukaan saadaan vielä parit varsat myytyä ennen suurempia muutoksia.

Tragediakin mahtui sekaan. Savitaipaleen Kultatuli sairastui ja todennäköisesti lopetetaan piakkoin. Myös Hulttio AS ja CT Thalion ovat lopetuslistalla heikentyneen terveydentilan vuoksi.

Muutamia varsoja on suunnitteilla, mutta niistä tulee lisäinfoa myöhemmin ainakin jos jokin niistä on päätymässä myyntiin. Etusivua on uudistettu jo, ja samoin tullee käymään kasvatusperiaatteillekin.

Varsoille ja nuorille hevosille tulee käyttöön oma ikääntymisensä, joka tosin on vasta suunnitteluasteella. Tämän perusteella saan vähän selkeyttä talliin, kun on yksi kiinteä päivämäärä, jonka mukaan hevoset ikääntyvät. Tämä ei näillä näkymin tule vaikuttamaan vanhempiin hevosiin.