Ulko-ovea avatessasi tunnet kylmyyden ja kosteuden kietoutuvan ympärillesi. Sataa suuria pisaroita ja tuulee voimakkaasti. Juuri sellainen päivä, jolloin voisi vain kyyhöttää lukemassa hyvää kirjaa. Mutta ei, sen sijaan on siirryttävä virtuaalimaailman bittikartalle ja luotava vajaan sadan hevosen lannat ja hoidettava ne. Muutu äkkiä yli-ihmiseksi, tai muuten et selviä. Toisin sanoen menet tallin pihaan ja toivot että työntekijät ovat heränneet ajoissa töihin.

Ensimmäiset tallin sekopäisistä hevosista aloittavat nälkäisen mellastuksen heti kun saavut niiden näköpiiriin ja herättävät loputkin. Pihaton hevoset onneksi eivät vielä välitä tuon taivaallista. Sen sijaan tallityöntekijät ja sinä ryntäätte nopeasti järjestämään loputkin edellisiltana valmistellusta ruokavuoresta tarjoilukelpoiseksi asti. Hevoset eivät malttaisi odottaa, ja epätasainen jyskytys tallin seinää vasten hermostuttaa kaikki. Koetat hoitaa ruokailun nopeasti loppuun ja sen jälkeen siirryt seuraavien ruokittavien pariin sillä aikaa kun muutama työntekijä vie ensimmäisiä hevosia ulos. Saatuasi seuraavatkin nälkäiset suut täyteen ruokaa menet jakamaan eläkeläishevosten pientalliin aamuruoat ja marssitat ne ulos. Hulttio AS raahaa sinua vähän matkaa kiireessään päästä tarhaan katsomaan, olisiko Tuliketun tyhjään tarhaan ilmestynyt uutta hevosta, mutta ei. Sitten se haluaisikin jo sisälle, mutta sen sijaan sinun on keploteltava ulos tarhasta ja lähdet raahaamaan So Presseriä ja Anymous Yepiä tarhaan. Kummallakaan ei ole kiire, eikä kumpikaan oikein haluaisi mennä ulos sateeseen. Saatuasi lopulta myös L'O Pledge Piraten tarhaan asti ja tultuasi pari kertaa purruksi, on aika siirtyä tarkistamaan pihattohevosia, jotka työntekijät ovat juuri saaneet ruokittua. Pari naarmua on jälleen ilmestynyt, mutta ei mitään vakavampaa. Nuorikoilla on taas ollut vauhti päällä.

Nyt on aika kiiruhtaa hoitamaan päivän juoksevat asiat toimistossa. Täytyy tarkistaa, että kaikki laskut on maksettu ja uudet tilaukset tehty. Työntekijät ovat jättäneet lappuja, jotka täytyy katsoa läpi. Tänään pitää tilata uudet varusteet Revertiralle, se on taas onnistunut hajottamaan valjaitaan eikä muita sopivia ole enää vapaana sen hajotettua varakappaleetkin. Soittelet ympäriinsä ja käyt keskustelemassa työntekijöiden kanssa päivän tehtävistä. Olet jo tunnin myöhässä aikataulustasi ja valmentaja odottaa sinua kahden hevosen kanssa. Hyppäät kärryille ja lähdette ajamaan Marian kanssa lenkkiä.

Seuraavat pari tuntia kuluukin kuin siivillä kärryillä. Pieni sade ei haittaa mitään, se vain tuo piristystä päivään. Tosin muutamilla hevosilla tuntuu olevan vähän vastalauseita sateeseen menoa koskien, mutta niistäkin selvitään. Höyryävät hevoset pääsevät nauttimaan karsinoihinsa levosta reippaan ulkoilun jälkeen ja sinä pääset seurailemaan tallin tapahtumia.

Hevosten jokapäiväinen tervehtiminen on tallin omistajalle itsestäänselvyys. Nuorimmasta varsasta vanhimpaan hevoseen asti, ja hiukan maistiaisiakin muutamalle herkkusuulle. Pehmeä varsan turpa kämmenellä, vanhan hevosen lempeä puhahdus kasvoille ja olet valmis palaamaan takaisin toimistoon. On aika suunnitella seuraavan päivän ravimatka: kuka sijoitetaan kenenkin kanssa traileriin, etteivät ne ala tappelemaan keskenään ja kuka ajaa mitäkin traileria. Ison hevoslauman kanssa lähtö vaatii kaikilta pitkää pinnaa, ja valmisteluja tehdäänkin mahdollisimman pitkälle jo edellisenä iltana. Hevostytöt huoltavat hevoset kuntoon illalla ja aamulla he saapuvat aikaisin silmät sirrillään auttamaan hevosten saattamisessa matkaan. Pitää muistaa sopia mahdollisista valjasmuutoksista ja toivoa, ettei matkan varrelle unohtuisi kovin montaa asiaa sinun muistillasikaan.

Käyt välillä auttamassa hevosten kuljettamisessa sisään ja ulos. Yksi työntekijöistä joutui lähtemään aiemmin ja kaiken lisäksi yksi tarha on taas rikki. Pikainen suunnitelmien muutos saa kuitenkin tarhailun onnistumaan tasapuolisesti kaikkien hevosten osalta ja pääset pian varustehuoneeseen pakkaamaan varusteita seuraavaa ravipäivää varten.

Alkaa olla jo ilta ja menet hakemaan loppuja hevosia sisälle. Valmistelut on saatu seuraavan ravipäivän osalta valmiiksi, ja vain muutama työntekijä on enää paikalla auttamassa viemään loppuja hevosia sisälle.
Iltaruokinta sujuu jo mallikkaammin, vain muutama vaativa kuopsutus kuuluu. Iltaheinien antamisen jälkeen talli hiljenee kotoisen rouskutuksen vallatessa tilaa. Hetken aikaa kuuntelet tätä ihanaa rauhallisuutta päivän jälkeen ja koetat muistella päivän aikana kokemiasi asioita, vaikka tiedät, että olet jo osan unohtanut.

Vilkaiset vielä kerran talliin ja lähdet viimein kotiisi. Rättiväsynyt olo ei tunnu ollenkaan pahalta, sillä tyytyväisyys tekee siitä rauhallista. Mitäpä raviharrastus olisi ilman työntekoa?