Talvi tulee kovaa vauhtia kohti jokaista meitä ja ennen kuin huomataankaan, on suurin osa suurkilpailuista juostu ja on aika siirtyä vuoden parhaiden ravureiden tutkimiseen. Sinänsähän olen sitä mieltä, että jokainen ravuri on omalla tavallaan erikoinen ja arvokas, mutta ikävä tosiasia on, ettei kaikkia voi palkita. Täytyy siis raakata esiin muutamia parhaita.

Tämä tulee olemaan haastava työ, vaikka olen pyrkinyt koko vuoden seuraamaan enempi vähempi tarkasti virtuaaliravureita ja talleja. Minulla on oikeus äänestää ja ehdottaa molempiin äänestyksiin hevosia, joten voin ainakin hiukan katsella talleja nyt läpi ja mietiskellä (joskaan en tietysti aio antaa kaikkia valttikortteja hihastani).

Tällä kertaa koetan esitellä ja käsitellä muutamia hevosia ja talleja (en toki kaikkia, koska niitä löytyy varsin mittava määrä käsiteltäväksi. Nämä eivät mitenkään liity kumpaankaan äänestykseen, kunhan vain pohdiskelen, mitä mieleeni tulee näin äkkiseltään.

Tämän syksyn kuumin nimi on ehdottomasti Memory Trottersin Silveline Gone, joka juoksi St Silwerin voittoon ja tekaisi samalla uuden viisivuotiaiden vSE:n. Ainakin minä jään seuraamaan mielenkiinnolla kyseisen orin tulevaisuutta. Jos mitään rikkoontumisia ei tule vastaan, tällä orilla pitäisi olla mahdollisuuksia vaikka mihin - aika näyttäköön.

Blue Jay Trottersin J.T. Jasperi otti itselleen tämänvuotisen Ravikuningastittelin. Myös kuningatar J.T. Topitar tulee samalta tallilta, joten kasvattajaa ja omistajaa ei ainakaan voi moittia huonoksi valmentajaksi tai kasvattajaksi.

Lorenilla on aina hienoja hevosia tallissaan, joten voin aiheesta olla kateellinen. Aloitellaan listaa vaikkapa Loren Firellä ja L'O Muiston Vihulla, joista ensimmäinen olikin vuoden 2007 paras kilpaileva lämminveriori. Ja jo äkkiseltään voi sanoa, että tallissa on kovasukuisia ja hienoja hevosia, joskin aika monet ovat vielä nuorehkoja.

Ravirata Ajattoman ratatallissa majailee jälleen hevosia. Talli äänestettiin vuoden 2007 ravitalliksi ja on sen ehdottomasti ansainnut. Talli on täynnä hienoja hevosia, ja niistä onkin äärimmäisen vaikea nostaa yhtä ylitse muiden. Hienoa kasvatustyötä ja menestyneitä hevosia, kenties tänäkin vuonna äänestetään vuoden ravitalliksi?

Kerystonin Kartanoa ei myöskään kannata unohtaa. Esimerkiksi Kekan Tuli-Sinko on ehdottomasti seurattava hevonen tämän tallin hevoskaartista. Kerystonista lähtee varsoja suht harvakseltaan, mutta ne ovatkin sitten odottamisen arvoisia. Laadukasta kasvatustyötä ja monipuolisuutta.

Tämän vuoden lopettajat tietysti hiukan karsivat valikoimaa, mutta ei voi sanoa että laatu olisi ainakaan suuremmin siitä kärsinyt. Tänä vuonna radoilla on nähty monta hienoa hevosta ja toivon mukaan äänestykseen saadaan valittua parhaimmat.