Eipä ole ravimaailmassa tapahtunut nyt mitään jännää. Tai ainakaan niin, että minä tietäisin siitä. Saati mitään sellaista, joka kiinnostaisi sen suuremmin. No voihan tylsyys.

Hevosten ja ponien sivut ovat tyypillisessä reilassaan: vanhassa kuosissa, päivittämättöminä ja niiden vanhojen keskeneräisten juttujen lisäksi on tietysti iso kasa sivuja tekemättä. Kiinnostavin tallin varsoista lienee sh-t. Silvia Luned, jonka vanhemmat ovat tämän vuoden ravikuninkaalliset, Ralliraita ja Epigrammi. Vanhempien menestyksen perusteella en odota Silviasta älyttömiä, mutta toivottavasti se osoittautuu ainakin keskivertoa paremmaksi. Olen siinä suhteessa vähän pessimisti, etten välitä suuremmin noista suurkilpailuvoitoista. Tämä varsa piti nyt lähinnä sen suvun takia ottaa - lyhytsukuinen ja ravikuninkaallisten varsa, tämän on pakko olla jokseenkin mielenkiintoinen.

Silvian lisäksi on kyllä tulossa muitakin varsoja, mutta mitään kovia omia kasvatteja ei oikein ole luvassa. Aika paljon odotuksia on kylläkin asetettu kaksikolle Musique ja Cruella Smoke. Molempien emä on Savitaipaleen Ulrique (Money Maker Memorial '08 & Nordic Dream Meeting '08 -voittaja), joten emälinjaa ei ainakaan voi haukkua. Mustin isä on Yep Trottersin Cash Out ja Rullan puolestaan Centrique. Ulriquesta varmaan vielä yksi tai maksimissaan kaksi varsaa tulee, ja sitten tamma jää ansaitulle eläkkeelle ja on varsojen vuoro näyttää kykynsä. Siinä mielessä vähän kusi nousee hattuun, kun Ukko kuitenkin on ainoa, joka on voittanut samana vuona kaksi suurkilpailua - kyseiseltä tammalta aika hyvin, kun kumpaankaan saati molempiin voittoihin ei uskottu.

Kilpailujen saralta... No, unohdinpa ilmoittaa poneja tämän vuoden montémestaruuksiin. Onnittelut kuitenkin Tierralle voitoista, sinne menivät tämän vuoden voitot. Ravipäivän peruslähdöissä nelivuotias kasvattimme Kiera Go voitti oman lähtönsä, mistä kasvattaja voi olla ylpeä. Siitä ponista toivon mukaan kuullaan vielä! Virtuaalimestaruuksista omat karsiutuivat lohdutuslähtöihin. Lämminveristen voittajaksi selviytyi Taikasumun tallin I Can Dan. Meidän ranskalaiskantaoriimme Samsonin varsa Dese's Salomon oli seitsemäs, mikä on ihan kohtuullinen tulos. Lv-lohdutuslähdössä olivat meiltä Radical Frankenhooker (keskeytti ontumisen takia) ja Fair Enemy (kolmas hyvällä puhtaalla juoksulla). Suomenhevosten v-mestaruuden voitti Perintöprinssi, meiltä ei ollut edes ketään yrittämässä kun ei ollut tarpeeksi nopeita.

Samana päivänä ajettiin myös Pikku-Tirilii -muistoajo, johon meiltä ilmoitettiin Loisto-Veera. Vaikka tamma laukkasikin pahannäköisesti, se selviytyi hienosti neljänneksi! Lähdön voitti seitsenvuotias J.E.P. Viimatar, ja meidän kasvattimme Savun Arvoitus oli seitsemäs. Lohdutuslähdössä juoksivat meiltä Savun Cultavauhti ja Ruiskukan Varjoton. Cuva teki paluuta kärkijoukkoihin ollen todella upeasti neljäs (ja sen edellä, kolmantena oli myös meidän kasvattimme, Savitaipaleen Henkilöitymä - onnittelut omistajalle!), kun taas Varjoton jäi yhdeksänneksi. Kasvatti Savun Salama oli vasta kymmenes ja Varjottoman varsa Tulituulen Varjotähti vasta 11. Koominen sivuhuomauskin tuli tehtyä, Varjottoman ikääntyminen on siinä suhteessa koominen, että ori jankkaa vielä kuusivuotiskauttaan kun varsa paahtaa jo viisivuotiskaudella. Ei ole aina helppoa tämä virtuaalihevostelukaan. Noh, ei voi mitään :D

Ravikeskustelussakin on tylsää. Pitäisi kai kehitellä tappelu aikaan tai jotain, niin saisi eloa sinnekin. Tuntuu että topikkia pitäisi olla koko ajan nostelemassa. Harmin paikka. Toisaalta joulunalustohinat verottanevat aikaa. Minultakin jäänyt blogaaminen kokonaan, kun on pitänyt opiskella ja kaikkea. Pitää ryhdistäytyä - sikäli mikäli tylsyysvaihe menisi ohi.

VRER:n uudistukset sentään ovat vähän mielenkiintoisempia, mutta niistä sitten aikanaan enemmän.

Yllättävän tylsää siis. Pitänee keksiä jotain. Hessi mietti jo raviporukan mesepikkujouluja. Kaikkeen sitä nykyteknologian aikana jo pystyykin, eihän se tietysti ihan sama ole kuin aidot pikkujoulut mutta jotain kivaa yhteisoloa kuitenkin. Toivotaanpa että puuhahahmomme Hessi intoutuu toimeen.