Uusia virtuaalitalleja sataa kuin vettä taivaalta, ja joskus sattuu niinkin hyvä tuuri kuin se, että muutama niistä sattuu olemaan ravitalli. Jään taas mielenkiinnolla odottamaan, kuinka moni uusista talleista pysyy pystyssä pitempään. On toki aina mukavaa saada uusia harrastajia, mutta tähdenlennot ovat aina tähdenlentoja ja niille ei voi mitään.

Olen listannut alle hiukan talleja (joihin olen törmännyt tämän päivän aikana tai ne nousivat muuten vain mieleeni uusina tulokkaina) ja omia mielikuviani talleista. Tällä kertaa buumina tuntui olevan modernit tilat ja vähintäänkin pienoiset kirjoitusvirheet. Mielenkiintoisia tulokkaita kuitenkin löytyi, tässä kevyt katsaus uusiin ja hiukan vanhempiinkin talleihin.

Ravitalli Klouni on tiku.n perustama ravitalli, jossa majailee toistaiseksi vasta yksi poni, evm-sukuinen russtamma Tinnetten SWE. Talli vaikuttaa varsin mukavalta, nimi tosin aiheuttaa minulle vähän vieroitusoireita. Ehkäpä siihenkin tottuu. Jään seuraamaan tämän tallin tulevaisuutta mielenkiinnolla, on mielenkiintoista nähdä, millaiseksi talli kehittyy.

Moe's Trotters on toinen uutuuksista (tietojeni mukaan vielä hiukan keskeneräinen). Tallin omistajan nimi, Johanna R, selvisi vasta hooteenetin pengoskelun jälkeen. Tallissa on jo kolme ravaajaa ja lisää tullee varmaankin piakkoin. Talli vaikutti alkusilmäyksellä varsin mukavalta, joskin jään seuraamaan tämänkin tulevaisuutta jännityksellä.

Rockroad puolestaan kuuluu Peppi-nimiselle henkilölle. Jos ei oteta huomioon linkkien etsiskelyä (vihje: ne ovat tekstin seassa alleviivattuina), talli kerää symppispisteitä jo omintakeisella, hauskalla ulkonäöllään. Tallissa valloittaa myös edellisen tallin tapaan kolme ravaajaa.

Black In Whiten ohjaksia pitelee tiukasti Lokki. BIW saa ehdottomasti pisteet kotiin venäjänravureiden kasvattamiseen ja kimon värityksen säilyttämiseen painottavalla tallillaan. Neljän asukkaan valtaamissa tiloissa kimoväritys todella on valloillaan. (Toivottavasti oma venäjänravurikasvatukseni saisi tästä hiukan pontta alleen ja oikeasti hankkisin niitä enkä vain jahkailisi.)

Myös muutama vanhempi tulokaskin palasi takaisin toimintaan. Stall Stenbacka (ex. Granit) tuonee raviradoille lisää russivoimaa hyvän russivalikoimansa turvin. Myös Engage Trotters palaa takaisin ja siirtyy russponien ja kylmäveristen pariin.

Toivon mukaan myös muutamat huhut pitävät paikkaansa ja vielä pari uutta tallia saataisiin sekaan. Toistaiseksi en kuitenkaan ole törmännyt vielä yhteenkään peitsariin näillä talleilla. Nyt äkkiä muutama kiva peitsari joukkoon, eikös?