Olinpa minäkin pienen laukkaajaryppääni kanssa mukana Gin Ahaltekin Star Stayer-laukoissa 12.01.2009. Mukana olivat kaikki neljä laukkaajaani.

Ensimmäisen kerran radoille päästiin, kun vuorossa oli lähtö kahdeksan (2500m hiekka, maiden, 2-8v tammat+oriit). Kyseisessä lähdössä meiltä juoksivat ori Vigilant of Shade ja RMS' Curse of Raise. Yllätys olikin suuri, kun Viki vei voittopotin, 30 000v€. Lomalta palaava ori oli näköjään hyvässä terässä, joten saatiin siis lisähevonen allowancea juoksemaan. Myöskään Kura ei tehnyt mitenkään huonoa juoksua, se oli neljäs ja tienasi 6 000v€ kyseisestä sijasta.

Lähdössä yhdeksän (2800m, hiekka, allowance, 3-8v tammat+oriit) meiltä oli juoksemassa tamma Don't Stop Me Now. Lähdössä oli vain kaksi osallistujaa, ja Donna teki hyvän juoksun vieden voittorahat itselleen (50 000v€) ja siirtyen siis G3-tasolle vapauttaen paikkansa sopivasti Vikille.

Lähdössä kymmenen (3000m, hiekka, G3, 3-8v tammat+oriit) oli Stern CTB:n vuoro näyttää taitojaan. Kahden osallistujan lähtö tämäkin, ja tällä kertaa Stern kohtasi selvästi parempansa jääden toiseksi. Se tienasi kuitenkin peräti 60 000v€, joten ei parane valittaa.

Lopputulos jäi meille varsin positiiviseksi. Huonoin sija neljäs, ja kaksi voittoa. Nyt pitäisi vain saada enää RMS' Curse of Raise ("Kura") maidenin läpi, niin voisin sanoa jopa oppineeni vähän laukkamaailmasta. Suuri ylpeydenaihe minulle tänään onkin se, että kaksi hevosta pääsi ylemmälle tasolle: Viki pääsee allowanceen ja Donna G3-tasolle (joskin myönnän kurkkineeni tulokset jo niiden ilmestymispäivänä).

Pitäneekin mennä päivittämään tulokset hevosten sivuille. Tässä kilpailumenestyksessä on jotain uutta hehkua, mitä ei ravipuolelta juuri nyt löydy. Siksi pitäisikin saada Quintonin kanssa suunnittelemamme laukkatalli suhteellisen äkkiä jaloilleen, olisi niin paljon intoa kisailla laukoissa ja oppia lisää.