Aika ajoin myös aikaulut ja niistä myöhästyminen saa ihmiset raivostumaan niin oikeassa kuin virtuaalielämässäkin. Olet voinut suunnitella vaikka viikon, että päivität hevosesi sivuille kaikki kisat viimeisten muutaman kuukauden ajalta. Noh, kas vain, tutkaillessasi tuloksia huomaatkin, että suunnitelmasi on yhtä tyhjän kanssa. Tuloksia ei näy mailla eikä halmeilla. Laatuarvostelut odottaisivat, tilaa olisi vielä - mutta ne tarvittavat tulokset puuttuvat.

Pitäisikö sitä sitten hermostua?
Ei ja kyllä. Perusoletushan on se, että asiat hoidetaan ajallaan. Käytännössä asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Maailmassa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, eikä kaikkeen voi millään varautua. Voit aivan hyvin murtaa huomenna kätesi tai koneesi voi seota totaalisesti.
Ei huolta, tulosten on silti oltava huomenna perillä, ettet saa vihaisia viestejä sähköpostiisi. Noh, siitä vaan sitten kirjoittamaan toisella kädelläsi tuloksia tai juoksemaan kahdenkymmenen kilometrin päähän kirjastoon ja huiskimaan näppäimistöllä vimmattua vauhtia ja mulkoilemaan muita asiakkaita, jotka haluaisivat käyttää konetta.

Onko sitten aivan oikeutettua olla saamatta niitä tuloksia ajallaan?
No eipä se sekään ole oikeutettua, että joutuu odottamaan. Se, mitä on luvattu, kuuluisi tehdä ajallaan. Jos tiedät, että sinulla on viikko täynnä kokeita tai olet yövuorossa töissä, ei varmaankaan kannata varata kahtakymmentä kisaa odottamaan tuloksia.
Sattuma kuitenkin korjaa toisinaan satoaan, ja pientä ymmärrystä voi heittää peliin. Kaikki ei tosiaankaan aina suju niin kuin sen pitäisi sujua. Vähän voi antaa myötätuntoa toisillekin, mutta kaikkea ei aina tarvitse hyväksyä. Jos olet kisat järjestänyt, ne tuloksetkin kuuluisi kuitenkin hoitaa valmiiksi asti.

Lupausten pitäminen - oli asia mikä tahansa - on yleensä aika fiksua. Toki suurin osa ymmärtää, että kaikki ei mene ajallaan, mutta mieti, oletko varmasti valmis tekemään virtuaalitalleilun eteen sen verran työtä, että teet asiat loppuun asti.