Katosin virtuaalimaailmasta varsin totaalisesti keväällä 2010 ja palasin vasta joulukuussa 2011. Jaa, miksikö? Ailahtelevainen mielenlaatuni kertoi, että nyt ei kiinnosta tämä vaan jokin aivan muu. Mitenkään hienosti ei tullut asioita hoidettua, ja se harmittaa aika kovasti. Noh, joka tapauksessa, "Savitaival is back in action".

Ensimmäiseksi tietty koitti hevostilanteen selvittäminen. Totesin yllätyksekseni että aika vähän hevosia/poneja on otettu takaisin (toisaalta tilanteeseen vaikuttanee sekin, että osa kasvattajista lopetteli pian minun jälkeeni). Piti miettiä ikääntymisiä ja kilpailuttamista ja muutenkin hevoskantaa. Sillä tiellä vieläkin ollaan, mutta ainakin osan tilanne on jo selvä.

Pari uutta hankintaakin on tullut tehtyä jo tuttuun tapaan. Creative Me Gue on yksi niistä. Sen vanhemmat eivät ole mitenkään suuria menestyksiä, mutta itse orin kilpailumenestys näytti mukavalta, joten totesin että tässä on puolivalmis tykki. En yleensä ole hirmu innostunut kilpailuttamaan ravureja paljoakaan yli sadan startin, mutta ajattelin, että tämän orin kohdalla voisi tehdä poikkeuksen. Kyllä talliin aina yksi hyväkuntoinen ravuri mahtuu, joka ei itseään riko. Kunhan en ota tavaksi. 10,0ake-ennätys onkin sitten toinen asia. Bongasin muuten kyseisen oriin 10,0-ennätyslähdöstä tällaisen "8v t Sleeping Beauty / Lauri (GT) 09,5aly" -- Siis mitä ihmettä. 09,5????

Toinen kiva ostos on AH Chili. Chili on osa C-nimiperhettä (e. Cayenne, ei. Savitaipaleen Cultessi) ja emän ja itsensä osalta myös maustenimiperhettä. Vaikka emän puolella onkin oma kasvatti emänisänä, lämmittää myös isän puolen suku (ja emänemän). Olin Lunedin kanssa pitkään tekemisissä ja nyt saan sitten jotakin kautta Lunedilaisia omien hevosteni sukuihin, vaikka omat lunedilaiseni ovatkin palautuneet kasvattajalle ja myyty eteenpäin.

Kolmas on Valtarin Mise. Vasta hyvin vähän juossut, mutta on ihan lupaavan oloinen tapaus ja tykkäsin oriin ulkonäöstäkin. Toivottavasti Mise menestyy ja pääsee myöhemmin jalostuskäyttöön. Haluan kuitenkin edistää uusien sukujen syntymistä (ja myöhemmässä vaiheessa myös yhdistää uutta vanhaan). 

Omia kasvatteja puolestaan... Ori Illarion. Sivuilla tosin lukee tällä hetkellä väärin amerikkalaisvenäläinen, kun kyseessä on amerikkalais-orlov (emä orlov 100% ja isä 12,5% orlov, mikäli laskin oikein). Tämä on lähinnä värihifistelyä, orin isä on kimo joten halusin kimon (edes-osittain-amerikkalaisen-sellaisen) talliin. Toinen kasvatti on Cairo Smoke. Sen vanhemmat ovat molemmat vanhoja ja päätymässä pian hautaan, mutta surukseni katselin että isän varsoista hyvin moni on unohtunut ja emälläkin on kelpo suku juuri jalostuskäyttöön (Mysterious Yankee/Charisma Crown-linjainen). Isä taas pääsee Rockefelleriin ja Raymond Hanoveriin. Eli ei mikään hassumpi suku!

Ponipuolella kasvattivarsa on Molly Won't Go. Isälinjasta löytyy kaksi Pikku B-ponimestaria (i. ja iii.) ja emälinjasta B-ponimestaruus kakkonen ja lisäksi legendaarinen Tvärgående. Ei ole ponia pilattu suvulla.

Tässä siis uusimmat hankinnat lyhyesti, jatkossa toivon mukaan palailen jopa vähän enemmän asialinjalle pelkän oman tallin syynäämisen sijaan.