Hevostalli.netin foorumissa törmäsin  tänään keskusteluun "Virtuaaliharrastajien virtuaaliset unelmat ~" ja jäin itsekin miettimään omia virtuaaliunelmiani. Mietin, mitä toivoinkaan harrastusta aloittaessani ja mitkä niistä asioista ovat toteutuneet sekä mitä toivoisin jatkoon.

Tänä vuonna toteutui yksi melkein tiedostamaton toive, kun peräti kaksi suurkilpailua meni Savitaipaleen hevosten nimiin, joista toinen oli peräti oma kasvattini. Näin jälkikäteen ajateltuna se hivelee mieltä, joskin suurkilpailujen aikaan olin asettanut toivoni aivan toiseen hevoseen, enkä edes tiennyt näiden kahden osallistumisesta. Se toteutti kuitenkin toiveen miellyttävästä yllätyksestä ja samalla alitajuisen toiveen suurkilpailuissa menestymisestä.

Toinen toiveeni toteutui aikanaan ravilistan foorumin saadessa vuoden teko-palkinnon ravigaalassa vuonna 2007. Jo aloittaessani totesin silloisen VRER:n foorumin olevan varsin toimimaton ja kehittelin sitten uuden tilalle vuoden 2006 lopussa tavoitteenani tehdä toimiva keskustelupaikka raviharrastajille. Tässä ilmeisesti onnistuttiin palkinnon perusteella, joskin myönnän että tänä vuonna ei foorumin ilmapiiri ole ollut täysin samanlainen. Osittain on menty parempaan suuntaan, osittain huonompaan. Toivon, että ensi vuonna tilanne parantuu.

Samalla toivon löytäväni kunnolla omat päämääräni virtuaaliharrastuksessa. Tällä hetkellä tuntuu, että olen vähän eksyksissä. Pääasiat on hallussa, mutta pienet asiat tulee haparoitua ja kaikki jää seisomaan kun ei osaa päättää mistään yhtään mitään. Olen muun muassa päättänyt, että alan ryhmitellä kilpailevia hiukan paremmin ja muutan nuorten kilpailevien ikääntymistä - kas kummaa, ettei mitään ole kuitenkaan tapahtunut asian toteuttamiseksi. En mukamas osaa päättää, millainen ikääntyminen olisi hyvä ja niin edelleen.

Tänä vuonna b-ponien ajoissa tapahtui selvä parannus, joskin "oikeaan" on käsittääkseni vielä hiukan matkaa. Nyt pitäisi vaan minunkin alkaa aktivoitua kilpailuttamisessa. Virtuaaliunelmanani on myös saada a-ponien ajat parempaan suuntaan. En itse ole oikea henkilö ajamaan asiaa, mutta toivonkin että jonain päivänä olisin. Katsotaan, miltä tuleva vuosi näyttää poneille yleensäkin. VRY:n toiminta on ollut hyvä piristysruiske, joskin enemmänkin varmaan kaivattaisiin.

Mitä tulee peitsareihin, uskoisin että ViPKy saadaan ensi vuoden alkupuolella toimintaan. Toivon että meillä on tarpeeksi aikaa saada järjestöstä hyvä ja toimiva. Tällä hetkellä asian eteneminen on kuitenkin vielä epävarmaa, koska huomasin erään epäjohdonmukaisuuden järjestön tietyllä osa-alueella. Kyseinen osa-alue on ratkaisevan tärkeä ja epäjohdonmukaisuus aika merkittävä, joten korjailuja on tehtävä pikapuoliin. Samoin raviponilaatis vaatii aikaani, ja se on laitettava pikapuolin kuntoon. Toivonkin, että aika riittää kaikkeen, sillä ajan riittäminen on yksi kompastuskivistäni virtuaalitalleiluissa. Menneenä vuonna opiskelu ja virtuaalitalleilu ovat kilpailleet keskenään: toisinaan toinen on ajan tasalla ja toinen hunningolla, toisinaan taas toinen. Tämä seikka minun pitää korjata, nyt on kuitenkin menossa kriittiset hetket opiskelussani ja minun olisi pakko keskittyä niihin.

Toivon myös, että jaksan jatkaa virtuaalitalleilua ja tehdä työtä muidenkin virtuaalitalleilua koskevien unelmieni eteen - ja että jaksan unelmoida. Arki ei aina ole niin ruusuista, joten pieni unelma silloin tällöin on vaan hienoa päivänpiristettä. Jaksamista ja unelmia myös teidän päiviinne!