Meidän lämminverikasvatus päättyy aika pitkälti tähän. Uusia amerikkalaisia lämminverisiä ei ole tarkoitus enää ottaa talliin, sen sijaan kyllä ranskalaisia ja venäläisiä varmaan otetaan kilpailutettaviksi ja myydään sitten uran päätteeksi muuanne, mutta siinä se sitten on. Tekisi niin kovasti mieli tällä hetkellä lopettaa koko talli. Ja kyllä, ihan vaan sen takia että olen niin kovin pettynyt ravipuolella tiettyyn asiaan. Pettynyt, järkyttynyt, vihainen, surullinen. Ei asioista pitänyt tulla tällaisia.

Minuakin sitoo eräällä tavalla vaitiolovelvollisuus virtuaalimaailman vastuutehtävissäni, joten mitään muuta ei oikein voi sanoa ja tehdä, kuin esittää oman epämääräisen vastalauseensa. Virtuaalimaailma on paikka, jossa tasa-arvoisuuden tulisi olla tärkeää. Tehtävänä ei ole rajata ihmisiä pois, eikä se myöskään ei ole mitenkään verrattavissa siihen että ponilähtö rajaa hevosia pois. Virtuaalihevoset eivät ole sama asia kuin harrastajat.

Uskon, että nekin, jotka eivät tiedä kyseisestä asiasta, olisivat useimmat samalla kannalla kuin minä nyt. Todella toivon, että ihmiset, joihin tällä viittaan, heräisivät ajattelemaan ja luopuisivat koko ajatuksesta. Eihän minulla tietenkään ole keinoja estää sitä mitenkään. Totuus vain on se, että se jakaisi raviharrastajat kahteen leiriin. Se taas on jotakin, mitä minä en halua nähdä, enkä usko kovin monen muunkaan haluavan.

Vähintä olisi anteeksipyyntö raviharrastajille, mutta en oikein usko, että sellaista saadaan. Tällaisen idean syntyminen on jo jotakin, joka tuhosi paljon hyvää ravimaailmasta. Kiitoksia teille siitä!

Minä en ainakaan halua olla osallisena tässä ja häpeän syvästi sekä itseni että etenkin muiden tahattomasti osallisena olleiden puolesta. Menkää joskus itseenne ja miettikää asioita. Älkää tuhotko enempää, vaan korjatkaa se, mitä voitte. Tehkää se muiden raviharrastajien vuoksi. Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta olisi se, mitä meidän tulisi tavoitella.