On se. Ensin teet "niska limassa" (lue: silloin kuin huvittaa) töitä virtuaalitallisi eteen kaksi vuotta. Sitten huomaatkin äkkiä, että hui, sinuthan tunnetaan muustakin kuin pelkästään suunpieksännästäsi. Saat käytännössä kaikki hevoset/ponit, jotka haluat. Tunnet itsekin muita harrastajia.

Oletko silloin jahdannut menestystä ja suosiota kaikki ne vuodet - vai oletko vain tehnyt töitä omaksi huviksesi? Siinäpä vasta pulma. Elämä on vaikeaa, kuten olen usein aiemminkin sanonut ja kirjoittanut, täytyy näes tietää mitä varten mitäkin tekee. Eihän elämässä voikaan olla mitään teinpähän huvikseni-tyyppistä tekemistä. Eihän?

Paitsi että siltä pohjalta ainakin minä olen Savitaipaleen rakentanut. Kokeileminen ja omien mielihalujen noudattaminen on mukavaa, kaikella ei tarvitse aina olla tuhatta perustelua ja syytä. Lähdin siltä pohjalta liikkeelle, että kokeiltava on ja se sitten koukutti. Ei se ollut oikeastaan menestys - vasta nyt hiljalleen minut ja tallini on tunnistettu ja huomattu, että kas vain, tuo pöhelö onkin ollut mukana jo enemmän kuin kaksi viikkoa ja on oikeasti kiinnostunut asioista.

Tosin en kyllä huomaa omien tapojeni muuttuneen oikeastaan mihinkään sen ansiosta, että minut tunnetaan. Ehkä tulee enemmän kyllä sanottua jos on jotain mielessä eikä pihdattua sitä. Alussa se oli vähän sellaista, että nämä vanhat harrastajat saivat arvostetun aseman ja ei oikein sanonut mitään vastaan mihinkään. Tosin on sitä itsekin fiksuuntunut ehkä hiukan vuosien kuluessa, eikä enää hölmöile ihan niin helposti.

Raviharrastajien tuntiessa minut ehkäpä tallistani ja hömelöydestäni, ratsuharrastajat yhdistävät minut usein nk. tärkeämpiin nimiin: VRER:n päättäjäjäsen, ravilistan ylläpitäjä ja ravilaatiksen tuomari. En ymmärrä, miten nämä arvonimet vaikuttavat esimerkiksi talliini, mutta kaipa se jotenkin vaikuttaa joidenkin silmissä. Totta puhuen se ei vaikuta harrastukseeni mitenkään, eikä se tee minua yhtäkkiä mitenkään fiksummaksi, mutta usein se tunnutaan käsitettävän niin. Tekeekö se muka ihmisestä fiksumman?

Ainakin se tuntuu olevan arvostuskysymys. Ratsupuolella tällaiset nimet kalskahtavat hienoilta ja sillä saa helposti nuoleskelua osakseen. Miusta on mukavampaa pitää hiljaista profiilia näistä "ominaisuuksista" jotka mukamas parantavat minua. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa se, miten nimeni tungetaan "ketkä tunnet täältä"-topiin ilman että minusta tiedetään nimen lisäksi paljoa mitään.