Magnetien on viimein aika sivistää Magnetieta hevossuvuista. Magnetiella on aina ollut ongelmia valita itselleen vähän hyväsukuisia hevosia, joten Simo-Magnetien on aika pamauttaa Magnetieta hevosenkengällä päähän.

(En linkittele hevosia sen takia, että osalla on sivut geocitiesissa, ja häviävät kuitenkin pian - joskin arkistoon kerätään kyllä tiedot näistä)

Ensinnäkin Magnetiella on ihan väärät perusteet hevossuvuista pitämiselle. Magnetie tykkää pelkän nimen perusteella joistakin hevosista. Esimerkiksi sh-o. Renesanssi on yksi näistä (vaikkakin voisi ruveta pilkunviilaajaksi renessanssin suhteen, mutta nimessä tuo toimii liian hyvin). On siinä orissa kuitenkin hyviäkin puolia: sen jälkeläisiä on mm. Leimun-Ero. Toinen samanlainen tapaus on Varjoton Varjo. Se nyt on jo aika legenda muutenkin, mutta pikku-Magnis tykkää siitä ensisijaisesti väärillä perusteilla. Näiden lisäksi Magnu tykkää myös Roskisprinssistä, Ekonomista ja kumppaneista.

Osasta Magnetie taas tykkää ihan periaatteesta "kun muutkin tykkää". Rutto-Surma (ja yleisesti muut ruttolaiset). Se on juossut ihan hyvin, mutta ei mitenkään mieleenpainuva hevonen muuten. Sen jälkeläisistä tulee ensimmäisenä mieleen tamma KMT Somarutto. Tämä tamma taas on jättänyt muun muassa J.E.P. Vauhtiveikon (joka puolestaan on jättänyt mm. vuoden 2008 ravikuningas J.T. Jasperin). Magnetie tykkää linjan myöhäisemmistä tuotoksista sitten jo muutenkin. Viekser nyt on jo klassikko; sen nimestä on melkein pakko tykätä jos tykkää Vieskeristä, ja jos yhtään on seurannut v-ravitalleja, on Viekser pakko tietää.

Joistakin hevosista Magnu tykkää ihan huvin vuoksi. NJY Topias on kiva. Siitä on jäänyt meille pari hyvää varsaa, ja myös yksi toisen polven topiaslainen. Tulee ihan kivoja juoksijoita siitä jopa mein puskapolleilulla - mm. vSE:n juossut tamma Verivelka. E.M. Noidan-Liekki on myös yksi kiva hevonen, vaikka meille siitä jäi aika vähän varsoja (sillä oli aikanaan niin paljon nuoria varsoja, että päätin silloin jättää myöhemmäksi ja sitten olikin jo liian myöhäistä). Se on kivan näköinen ori, ja oman aikansa eliittiä.

Yli kaiken paha Magnis tykkää kuitenkin omista linjoistaan: Savitaipaleen Tulikettu ja Savitaipaleen Aavistus. Tulikettulaiset ovat toki meriiteiltään parhaimpia tallissa, ja Aavistuslaiset ovat hyvin pärjänneitä. Ja mikä parasta: omaa pitää aina suosia!